Cornelisse: “Groenewegen is zeker in staat om een Touretappe te winnen”
vrijdag 17 juni 2016 om 13:47

Cornelisse: “Groenewegen is zeker in staat om een Touretappe te winnen”

Hoewel LottoNL-Jumbo haar Tourselectie nog niet officieel bekend heeft gemaakt, lijkt de kans groot dat Dylan Groenewegen volgende maand gaat debuteren in La Grande Boucle. Michel Cornelisse, tegenwoordig ploegleider bij Roompot-Oranje Peloton, kijkt uit naar de verrichtingen van de sprinter. Hij ziet mogelijkheden voor Groenewegen.

“Het mooie van Groenewegen is dat hij een Amsterdammer is”, grijnst Cornelisse, die zelf ook uit de hoofdstad komt, tegenover WielerFlits. “Amsterdammers schijnen over het algemeen wél respect te hebben voor mensen, maar gaan ze niet uit de weg. Dylan is ook lekker brutaal. Je kan wel respect hebben voor mensen, maar je moet zelf ook gewoon prestaties neerzetten. Hij is niet bang om Kittel opzij te zetten in de laatste drie, vierhonderd meter. Dus ik zie hem zeker wel in staat om een etappe te winnen in de Tour de France. Dat zou natuurlijk geweldig zijn.”

Groenewegen, die vorig jaar nog voor Roompot-Oranje Peloton uitkwam, is momenteel actief in de Ster ZLM Toer. Donderdag moest hij alleen Marcel Kittel voor laten gaan in de pelotonsprint. Een paar dagen eerder versloeg de 22-jarige Nederlander André Greipel in de Rund um Köln.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
17 juni 2016 14:10
"Breaking", op zijn minst.
17 juni 2016 14:16
Met wat geluk maakt hij zeker kans
17 juni 2016 14:29
Topfavoriet voor Groene trui in de tour
Of laat ik me nu een beetje meeslepen door de Nlse successen ;-)
17 juni 2016 14:37
Hem nodig ik uit op mijn verjaardag daar kan je mee lachen
17 juni 2016 14:39
Manneke met 'duende' !
De uitwringkoning van massasprinters.
Duende laat zich ook niet makkelijk omschrijven maar heeft alles te maken met het moment waarop iemand zo volledig opgaat in zijn of haar bewegingen dat er iets ontstaat dat meer is dan de beweging, op zichzelf, een soort magisch moment waarop het publiek de adem inhoudt, geroerd is door de sprint en waarop je hart sneller gaat kloppen. Heeft immers bovenal alles te maken met het uitdrukken van een gevoel, wat kan variëren van intense triestheid tot grote vreugde, afhankelijk van de compás (ritme) die gekozen wordt en hoe er mee omgegaan wordt.
17 juni 2016 14:41
Dat lijkt me wel erg optimistisch gedacht. Op dit niveau komt hij zonder enige Tourervaring toch echt nog tekort.
17 juni 2016 14:47
Natuurlijk kán hij een etappe winnen, maar het lijkt mij persoonlijk vrij onwaarschijnlijk. Het nerveuze sprintersgeweld in de Tour is natuurlijk wel even wat anders dan de Heistse Pijl, en dat 'treintje' van TLJ heeft het in menig .1 koers al lastig zat gehad. Die zie ik tussen alle grote sprintblokken echt niet veel klaarspelen. Natuurlijk heeft hij Greipel en Cav er op een goede dag wel eens opgelegd, maar in de Tour moet je álle topsprinters verslaan om een rit te winnen. In de toekomst zie ik hem dat zeker doen, maar ik denk dat het nu nog wat te vroeg is. Dat hij (waarschijnlijk) geselecteerd wordt, is alleen maar opportunisme van de ploegleiding.
17 juni 2016 14:57
ach, zo won Blijlevens als bravouremanneke ook ooit z`n eerste etappe. Gewoon gaan
17 juni 2016 15:24
het kan zo maar.
17 juni 2016 15:31
@reynaerde
Ze hadden eerst het plan om met Hofland naar de Tour te gaan, ik begrijp dat je pleit voor minder opportunisme en dat ze dit plan hadden moeten doorzetten?
17 juni 2016 15:47
Heerlijk! Lang leve de Amsterdamse bravoure.
17 juni 2016 15:48
@tendam Nee hoor, dat plan is even slecht als het opportunistisch is om Groenewegen mee te nemen ;). Geen van beiden meenemen is natuurlijk gewoon een optie. Of je moet veel waarde hechten aan top 10 plaatsen in de sprint, maar die kunnen mij persoonlijk gestolen worden.
17 juni 2016 16:31
Op Kittel na kan hij iedereen verslaan. Weet iemand of Groenewegen heuveltjes makkelijk verteert? Er zijn twee etappes die vlak finishen met in de finale (laatste 5 km) een soort Cauberg. Zeg maar de etappes voor Degenkolb, Matthews, Coquard, Hagen. Is Groenewegen een renner die dan nog mee is? Zo ja, dan heeft hij kans. Puur op het vlakke kan hij onmogelijk winnen de treintjes.
17 juni 2016 17:52
Proef hier toch weer de Vacansoleil insteek. ZML toer is natuurlijk wat anders dan de TdF.
17 juni 2016 18:33
Ik zie in hem de enige LJ renner die een serieus kans(je) maakt om een etappe te pakken.
Of Gesink en Kelderman moeten eens voor een etappe willen gaan. Maar ik vrees dat ze voor een top 15 AK willen gaan.
17 juni 2016 21:00
Het gaat er niet om of Groennnie goed kan sprinten (kan hij) of 'heuveltjes' verteert maar eerder om het feit dat men in de tour harder dan waar dan ook met de meest gestoorde sprinters en razende, nietsontziende treinen rondrijdt. Heelhuids aan de sprint toekomen is veel makkelijker nog dan er 1 winnen, ik vind het echt jammer dat ze hem niet in de giro getest hebben om vervolgens via de vuelta naar het WK te sturen.

Als ie gaat kijk ik er wel naar uit natuurlijk, het is WEL een echte spurter.
17 juni 2016 21:55
Klopt, er is niet echt sprake van stapje voor stapje. De Caleb Ewan weg was zeker niet verkeerd. Maar wie weet: je moet het ijzer ook smeden als het heet is en TLJ heeft geen enkele andere troef die ook maar enige kans maakt op een prijs deze Tour.
17 juni 2016 22:09
Veel doelgerichter dan Hofland, positieve stress omzetten in ultieme snelheid en explosie, van Springel slaat de spijker op de kop, laat zich niet de kaas vh brood eten lijkt wel. Kittel en degekolb zijn vaak nog te braaf. Lijkt me ook niet iemand die zich de voltallige koers verstopt.
Niks verwachtingen maar hoop doet leven na tijdperk poppel, hermans en jerommeke.
18 juni 2016 08:21
OK , daar gaan we dan maar weer :

Dus met vaak te braaf zijn win je MSR en PR ?
18 juni 2016 11:51
Dat commentaar is beneden alles,die vent wil er een tweede Bouhanni van maken als je hem bezig hoort...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.