Cornelisse: “Regenval was in het voordeel van Wesley Kreder”
foto: Marcel Koch
donderdag 16 juni 2016 om 20:26

Cornelisse: “Regenval was in het voordeel van Wesley Kreder”

Wesley Kreder kwam vandaag als eerste over de streep in de Ster ZLM Toer. Dat zorgde voor een brede glimlach op het gezicht van ploegleider Michel Cornelisse. “Dit is heel belangrijk voor ons”, jubelde hij tegenover WielerFlits. “Het gaat om een Nederlandse ronde en ZLM is bovendien één van onze sponsors.”

“Maar wij vinden elke wedstrijd waar we starten belangrijk”, voegde Cornelisse daar direct aan toe. “Of het nu in België, China of Nederland is: wij willen overal gewoon scoren. We zijn een jonge ploeg, met jonge renners. We mogen dan geen onderscheid maken tussen belangrijke en minder belangrijke wedstrijden.”

De ploegleider had de overwinning niet zien aankomen. “Er zijn hier natuurlijk een hoop goede sprinters met Kittel, Groenewegen en Greipel, maar het begon te regenen en dat was natuurlijk in het voordeel van de vluchters. Door de regen ontstonden valpartijen, waardoor het peloton moest wachten, en toen zijn ze van voren vol gas gaan rijden. Het peloton liep daarna niet heel veel meer in.”

“Wesley is een groot talent”
Het gevolg was dat Wesley Kreder juichend over de streep kon rijden. “Wesley is natuurlijk een hele goede renner”, stelt Cornelisse. “Hij heeft ook al een keer de Tour de Vendée gewonnen, waar hij Voeckler eraf reed, en nu laat hij het gelukkig weer zien.”

Cornelisse hoopt dat deze overwinning voor extra motivatie zorgt bij Kreder na een “niet altijd makkelijke” periode. “Wesley is een groot talent, maar hij heeft een beetje tegenslag gehad. Dat gaat dan ook mentaal meespelen. Deze overwinning gaat hem dus veel plezier doen. Laten we hopen dat hij hier extra veel moraal van krijgt.”

De sprinters krijgen vermoedelijk nog een herkansing in de Ster ZLM Toer. Roompot-Oranje Peloton kijkt daarbij uit naar Barry Markus en vooral André Looij. “In principe gaan we voor Looij, met Markus in het wiel”, verklaart Cornelisse. “Markus is een hele makkelijke sprinter. Hij zoekt liever zijn eigen weg en hoeft niet per se ploegmaats voor hem te hebben.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
16 juni 2016 20:47
Oranje boven! Roomtop voor Kreder, maar ook hardstikke leuk en inspirerend voor de begeleiding van deze ploeg.
16 juni 2016 22:07
Cornelise is volgens mij een hele goede ploegleider voor een pro team maar wt lijkt hij mij minder omdat hij nooit voor één kopman wil gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.