Corona heeft licht positief effect op kijkcijfers veldrijden

woensdag 25 november 2020 om 12:03
Corona heeft licht positief effect op kijkcijfers veldrijden

foto: Cor Vos

Corona heeft ervoor gezorgd dat het sociale leven meer stil is komen te liggen. Het is niet heel verwonderlijk dat hierdoor de gemiddelde TV kijkcijfers hoger liggen, zo’n tien a vijftien procent hoger dan normaal. In de cross is de stijging minder groot.


Heel wat veldritten kunnen betere kijkcijfers voorleggen, maar de stijging blijft onder de algemene tendens: het Europees Kampioenschap in het Nederlandse ‘s-Hertogenbosch trok bijvoorbeeld 2,5% meer kijkers op Eén. VTM wist vijf procent meer kijkers te lokken voor Kruibeke en er keken 8,5 procent meer mensen naar het treffen in Beringen.

Dit najaar schakelden de meeste mensen in voor de uitzending van de Jaarmarktcross in Niel. 606.000 kijkers zagen Lucinda Brand en Laurens Sweeck winnen, hetgeen een stijging van acht procent betekent.

“Maar er waren ook verliezers”, schrijft Het Laatste Nieuws. “De samenvatting van Gieten (-20,5%, Eén), de Koppenbergcross (-22,5%, Eén) en Leuven (-26%, VTM).” Hiervoor zijn wel verklaringen aan te voeren: Gieten werd namelijk verreden op de dag van Gent-Wevelgem. “Mogelijk had de kijker zijn portie sport dan al gehad. De Koppenberg verhuisde van een feestdag, die traditioneel meer kijkers lokt, naar een zaterdag. En Leuven verhuisde niet alleen van februari naar november, wat het moeilijk vergelijken maakt, maar ook van Eén naar VTM.”

Zie ook: Veldrijden op TV – De aangepaste veldritkalender 2020-2021

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair