Corona treft ook Sport Vlaanderen-Baloise: vijf renners en Walter Planckaert testen positief
© Nico Dick
Nico Dick
donderdag 13 januari 2022 om 12:32

Corona treft ook Sport Vlaanderen-Baloise: vijf renners en Walter Planckaert testen positief

Zomaar, vanuit het niets, wordt ook Sport Vlaanderen-Baloise getroffen tijdens haar stage aan de Costa Blanca. Gisteravond testten vijf renners en ploegleider Walter Planckaert positief. Ze zijn inmiddels op de terugweg naar België.

“Niemand vertoonde symptomen”, vertelt ploegleider Hans De Clercq aan WielerFlits. “De hele groep werkte gisteren zoals normaal de training af en aan de data te zien verkeerden ze allemaal in prima gezondheid. Maar toen we gisteravond preventief testten, bleek plots een renner positief.”

Uiteindelijk was er sprake van zes positieve gevallen: vijf renners én ploegleider Walter Planckaert. “Waarop we onmiddellijk geschakeld hebben”, zegt De Clercq. “Twee van de vijf renners sliepen samen, voor de kamergenoten van de drie anderen hebben we extra kamers geboekt. Deze ochtend zijn de zes positieven met een busje richting België vertrokken.”

De andere renners en stafleden blijven in Spanje om de stage voort te zetten, weliswaar in iets gewijzigde omstandigheden. “De komende dagen wordt apart getraind. Tenminste, de drie kamergenoten trekken samen op en verder wordt voorlopig in duo’s gefietst. Er wordt ook opgesplitst in bubbels om te eten en ze zitten ver uiteen aan tafel. Uiteraard blijven we verder elke dag testen. We laten niets aan het toeval over.”

Ook ploegleider Walter Planckaert testte positief – foto: © Nico Dick

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
13 januari 2022 12:38
Zomaar, vanuit het niets ?

Ghehe, we leven al 2 jaar met Corona.
    13 januari 2022 13:16
    En inderdaad.. positief en huiswaarts keren. Dat kan allemaal zomaar ? Wat is er gebeurd met ïn quarantaine gaan" na een positieve test ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.