‘Cosnefroy gaat verlengen bij AG2R Citroën ondanks interesse van andere Franse teams’
foto: Cor Vos
donderdag 6 juli 2023 om 16:02

‘Cosnefroy gaat verlengen bij AG2R Citroën ondanks interesse van andere Franse teams’

Benoît Cosnefroy staat op het punt zijn contract te verlengen bij AG2R Citroën. Dat meldt L’Équipe. De 27-jarige renner kon volgens de sportkrant rekenen op de interesse van meerdere Franse teams, maar kiest voor een langer verblijf bij de ploeg van Vincent Lavenu.

Cosnefroy, die al zijn hele carrière voor AG2R Citroën rijdt, is einde contract. Onder meer Arkéa-Samsic wilde de puncheur binnenhalen, maar volgens L’Équipe hapt Cosnefroy niet toe. De Fransman is overigens niet bezig aan zijn beste seizoen. Buiten een derde plaats in de Brabantse Pijl bleven de grote resultaten dit jaar uit. Momenteel is hij actief in de Tour de France, maar ook daar weet hij voorlopig geen potten te breken. Wel reed hij in de vierde rit een tijdje in de aanval.

In totaal heeft Cosnefroy dertien profkoersen op zijn palmares. Vorig jaar was hij de beste in de Grand Prix Cycliste de Québec, een jaar eerder won hij de Bretagne Classic – Ouest-France. In 2021 was hij ook tweede in de Amstel Gold Race, na een millimetersprint met Michal Kwiatkowski.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.