Kijkcijfers Tirreno-Adriatico, Cosnefroy, Gogl, García
foto: Cor Vos
maandag 15 maart 2021 om 14:07

Kijkcijfers Tirreno-Adriatico, Cosnefroy, Gogl, García

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de kijkcijfers van Tirreno-Adriatico, Benoît Cosnefroy, Michael Gogl en Iván García.

Update – Gemiddeld 204.000 kijkers voor spannende Tirreno-rit

Eurosport kon zondag rekenen op veel kijkers naar de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico. De live-uitzending kon tussen 13.24 en 16.08 uur rekenen op gemiddeld 204.000 kijkers. Dat meldt Stichting Kijkonderzoek. Dat leverde de sportzender een marktaandeel van 11,4% op. In totaal keken ruim een half miljoen mensen (522.000, red.) minstens een minuut naar de door Mathieu van der Poel gewonnen heuvelrit.

Zaterdag lagen de gemiddelde kijkcijfers nog hoger. Er keken toen gemiddeld 259.000 mensen naar de bergrit die Tadej Pogačar won, goed voor een marktaandeel van 20,2%. Het verschil tussen de zaterdag en de zondag kan te maken hebben met de concurrentie van het live-voetbal van zondagmiddag. Zo werden PSV-Feyenoord en FC Utrecht-Vitesse gespeeld om 14.30 uur.

Voor het weekend lagen de gemiddelde kijkcijfers wat lager voor Eurosport en Tirreno-Adriatico: vrijdag 122.000, donderdag 98.000 en woensdag 67.000 kijkers. Parijs-Nice kon op de sportzender op minder kijkers rekenen, mede omdat die wedstrijd ook op Sporza (en in het weekend bij de NOS) te zien was.


Cosnefroy maakt eind maart zijn rentree

Benoît Cosnefroy maakt op 28 maart, in de Franse eendagswedstrijd Cholet-Pays de la Loire, zijn rentree in het peloton. De heuvelspecialist, die vorig jaar tweede eindigde in de Waalse Pijl, moest door een knieblessure zijn seizoensstart noodgedwongen uitstellen. In januari had hij last van zijn knie, maar na een medische scan kwam geen breuk aan het licht. “Ik heb vooral last tijdens lange inspanningen. Ik blijf wel trainen en hoop in maart weer competitief te zijn”, zei hij toen.

De renner van AG2R Citroën wil zich dit jaar laten zien in de Ardennenklassiekers en de Tour de France, waar hij in de eerste week op het geel mikt. “Het lijkt misschien een gekke ambitie, maar het is absoluut een droom. Ik zal proberen om in topvorm aan de start te staan.”


Michael Gogl stapt niet meer op

Michael Gogl stapt niet meer op voor de zesde etappe van Tirreno-Adriatico, met het oog op zijn volgende doelen. Volgens Qhubeka ASSOS zal de nummer zes van Strade Bianche profiteren van een paar dagen extra rust, in aanloop naar de voorjaarsklassiekers.


Update – Ook García verlaat de Tirreno

Behalve Michael Gogl is ook Ivan García niet meer van start gegaan voor de zesde etappe van de Tirreno. De Spanjaard kwam donderdag in de etappe naar Chiusdino ten val en zat sindsdien niet lekker op de fiets. Met het oog op de voorjaarsklassiekers is besloten dat de 25-jarige renner van Movistar de Italiaanse etappekoers verlaat. Tweemaal eindigde hij bij de beste tien: in de eerste etappe was hij negende, twee dagen later zevende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.