Cosnefroy met vertrouwen naar Ardennen-drieluik: “Je kan maar beter beginnen met een zege”
foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2024 om 17:29

Cosnefroy met vertrouwen naar Ardennen-drieluik: “Je kan maar beter beginnen met een zege”

Benoît Cosnefroy maakte in de slotronde van de Brabantse Pijl erg veel indruk en dus zal zijn naam ook vaker genoemd worden in aanloop naar de drie heuvelklassiekers die eraan komen. De kopman van Decathlon AG2R La Mondiale wist in zijn beste Engels te vertellen dat hij blij was met de zege in Overijse. “Al was de laatste ronde wel heel zwaar voor mij”, gaf de Fransman aan.

“Ik ben heel blij om deze wedstrijd te winnen. Al was de laatste ronde wel heel zwaar voor mij, want toen sprong ik naar de eerste groep”, blikt Cosnefroy terug. In volle finale werd hij nog verrast door de aanval van Marijn van den Berg, maar de Fransman wist dat Joseph Blackmore het gat ging dichten voor Dylan Teuns. “Ik moest zo alleen met Teuns rekenen houden. In de sprint ging het daanra perfect, want Dylan opende het gat aan de zijkant en dat was perfect voor mij.”

Met de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik in aantocht smaakt deze zege zoet voor Cosnefroy. “Het is beter om de Ardennencampagne te beginnen met een zege. Daarom ben ik erg blij voor de ploeg en voor mezelf.”

Cosnefroy stond al drie keer eerder op het podium in de Brabantse Pijl en was ook al eens achtste, maar winnen deed hij nog nooit. “Ik voel mij hier thuis, dat zie je aan mijn resultaten”, lacht hij. “Ik voelde dat ik goede benen had, maar deze koers is moeilijk te lezen, maar nadat ik de oversteek had gemaakt, had ik vertrouwen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.