CRO Race: Jumbo-Visma met terugkerende Jonas Vingegaard en Milan Vader

maandag 26 september 2022 om 13:02
CRO Race: Jumbo-Visma met terugkerende Jonas Vingegaard en Milan Vader

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft de selectie voor de CRO Race (27 september tot en met 2 oktober) bekendgemaakt. Het Nederlandse team start met twee renners die langere tijd niet in actie kwamen. Zoals reeds bekend was, staan namelijk zowel Jonas Vingegaard als Milan Vader aan het vertrek.

Vingegaard rijdt zijn eerste wedstrijd sinds hij in juli de Tour de France won, Vader keert terug na een lange revalidatie. Laatstgenoemde kwam in april zwaar ten val in de Ronde van het Baskenland, waarna hij zelfs een tijdlang in coma lag. Nu is Vader dus weer klaar om te koersen. “Er is niets meer dat me beperkt”, zei hij onlangs zelf.

Naast Vingegaard en Vader, stelt Jumbo-Visma ook nog Jos van Emden, Gijs Leemreize, Timo Roosen, Lennard Hofstede en Koen Bouwman op. Bouwman won recentelijk nog een etappe in de Ronde van Slowakije. In het eindklassement werd hij derde.

De CRO Race bestaat uit zes etappes. De Kroatische rittenkoers gaat dinsdag van start met een heuvelachtige rit van Osijek naar Ludbreg. De rest van de ronde biedt ook voornamelijk kansen voor de puncheurs.

Selectie Jumbo-Visma flag-nl voor de CRO Race flag-hr (27 september tot en met 2 oktober):
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Gijs Leemreize
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Milan Vader
flag-dk Jonas Vingegaard

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone