Crosser Emiel Verstrynge maakt indruk in Poolse beloftekoers
Foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2024 om 12:29

Crosser Emiel Verstrynge maakt indruk in Poolse beloftekoers

Emiel Verstrynge kan duidelijk meer dan crossen alleen, want in de Poolse beloftekoers Orlen Grand Prix doet hij het meer dan voortreffelijk met een zesde en derde plaats in de eerste twee etappes.

De Orlen Grand Prix bestaat sinds 2019 en heeft mooie namen als Olav Kooij en Marijn van den Berg op de erelijst. Na twee etappes staan de Fransen Mathys Rondel en Brieuc Rolland in polepositie om zich bij dat rijtje te voegen, maar er is ook een Belgische kaper op de kust.

In de heuvelachtige openingsrit deden Verstrynge (zesde) en Aaron Dockx (vierde) het al niet slecht, maar op de aankomst bergop in Kohútka mocht Verstrynge zelfs een podiumplek opeisen. Ook Robin Orins en opnieuw Dockx gingen goed mee.

De Orlen Grand Prix duurt nog tot zondag. Op zich mag het geen verrassing zijn dat Verstrynge – de vicewereldkampioen bij de beloften in het veld – het zo goed doet. Twee jaar terug won hij nog de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia (UCI 2.2) en dit jaar werd hij vierde in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.