Crossprogramma Lucinda Brand staat zwart op wit: vijf wereldbekers en het WK

woensdag 6 november 2019 om 15:18
Crossprogramma Lucinda Brand staat zwart op wit: vijf wereldbekers en het WK

foto: Cor Vos

Het crossseizoen is weliswaar al even onderweg, maar maandag zien we ook Nederlands kampioen Lucinda Brand voor het eerst in actie, als de Jaarmarktcross van Niel op haar programma staat. Daarna rijdt ze bijna alle resterende Wereldbekers tot aan het WK.

Daarmee hervat Brand de competitie na een rustperiode, die begon na het WK wielrennen in Yorkshire. Daar veroverde ze mede de wereldtitel Mixed Team Relay en op de individuele tijdrit werd ze vervolgens achtste. De Dordtse doet dat in de kleuren van Telenet-Baloise; ze vertrekt namelijk bij Sunweb voor een transfer naar Trek-Segafredo én Telenet-Baloise. Bij de Amerikaanse ploeg zal ze een wegprogramma afwerken, terwijl ze haar crossen betwist in het truitje van de formatie van Sven Nys.

Dat ze aan de start staat van de Rectavit Jaarmarktcross van Niel, was al bekend, maar inmiddels heeft ook haar verdere programma vorm gekregen. Vijf dagen later staat ze in Tabor aan de start in de cross, die ze vorig seizoen winnend wist af te sluiten. Van alle resterende Wereldbekers ontbreekt alleen Nommay op haar schema. Voorts staan tot aan de wereldkampioenschappen in Zwitserland ook de Caps Urban Cross van Kortrijk, de Druivencross van Overijse en het NK aangekruist in haar agenda.

Voorlopig crossprogramma Lucinda Brand 2019-20

flag-be 11 november: Rectavit Jaarmarktcross Niel
flag-cz 16 november: Wereldbeker Tabor
flag-be 24 november: Wereldbeker Duinencross Koksijde
flag-be 30 november: DVV Trofee Caps Urban Cross Kortrijk
flag-be 15 december: Druivencross Overijse
flag-be 22 december: Wereldbeker Namen
flag-be 26 december: Wereldbeker Heusden-Zolder
flag-nl 12 januari: NK veldrijden
flag-nl 26 januari: Wereldbeker Hoogerheide
flag-wc 1 februari: WK veldrijden

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.