Crosstalent Manon Bakker op staande voet ontslagen bij Experza
foto: Cor Vos
donderdag 6 februari 2020 om 17:45

Crosstalent Manon Bakker op staande voet ontslagen bij Experza

Update Christel Herremans, teammanager van het Experza CX Pro Team heeft de 20-jarige belofte Manon Bakker op staande voet ontslagen. Dat meldt het teammanagement aan WielerFlits


Manon Bakker is een van de vele Nederlandse talenten die het veldrijden rijk is. Vorige zondag werd ze nog vijfde op het WK in Dübendorf, gisteren in Maldegem finishte ze als zesde tussen de eliterensters. In het zog van Katie Compton, maar voor onder meer Maud Kaptheijns en Laura Verdonschot. Eerder pakte ze ook al NK-zilver.

Bij Experza was Bakker ploeggenote van onder meer Anna Kay, Alicia Franck en U23-wereldkampioene Marion Norbert Riberolle. Maar daar komt nu dus een eind aan. De reden van haar ontslag is het niet naleven van contractuele verplichtingen tegenover het team en de sponsors, luidt het binnen het management. Meer uitleg is er op dit moment niet.


Update 17.45 uur

Manon Bakker heeft in gesprek met Omroep Flevoland voor het eerst gereageerd op haar ontslag. “Ik zag het niet aankomen, alles leek normaal”, aldus een verbaasde Bakker. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en ik weet niet wat verstandig is om te vertellen en wat niet. Daarom wil ik er niet te veel over zeggen.”

Bakker laat echter wel weten dat er sprake is van onenigheid met het team. Teammanager Herremans wil ook weinig kwijt over de opvallende gang van zaken. “Maar het gaat niet om dopinggebruik. Nee, zo erg is het niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.