CULT keert terug in de sport bij ColoQuick
Mads Würtz Schmidt - foto: Sirotti
woensdag 17 februari 2016 om 14:02

CULT keert terug in de sport bij ColoQuick

CULT Energy tekent voor een verrassende terugkeer in de wielersport. De fabrikant van energiedranken trok in december nog de stekker uit de samenwerking met Stölting Service Group, nadat het de kosten niet kon ophoesten. CULT verbindt zich nu aan ColoQuick.

Nieuwe naam
De Deense opleidingsploeg is blij met de intrede van CULT, omdat op deze manier de toekomst van het team verzekerd is. Samen ondertekenden beide partijen een contract tot het einde van 2017. Teammanager Brian Pedersen behoudt wel de sportieve leiding over zijn formatie. “Het is geweldig om weer deel uit te maken van de sport en we zijn klaar om een goede samenwerking aan te gaan. Het team en de mensen achter ColoQuick hebben dezelfde waarden als wij en dat is de reden waarom ik volledig geloof dat we verbazingwekkende resultaten neer kunnen zetten”, vertelt CULT-oprichter Brian Sörensen. De nieuwe naam van de ploeg luidt ColoQuick-CULT. Vorig jaar stond Mads Würtz Schmidt (foto) nog onder contract bij deze ploeg en reed het team een aantal wedstrijden in Nederland. Würtz Schmidt werd later in 2015 wereldkampioen tijdrijden.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
17 februari 2016 14:15
Diverse renners hadden al gereageerd van de andere ploeg. De reactie van Fabian Wegmann was gister tekenend: "whaaaaaat????"
17 februari 2016 15:31
Als Cult alles netjes heeft afgehandeld met Stölting en de betrokken renners, dan is de weg natuurlijk helemaal vrij.

Maar mochten er renners of staffers zijn, van wie de belangen geschaad zijn door het uitstappen van Cult bij Stölting, dan hoop ik dat ze bij de UCI terecht kunnen met hun verhaal. En dat de UCI dan ook de mogelijkheid heeft om in te grijpen.
17 februari 2016 15:59
' Verbazingwekkende resultaten ' vind ik toch een wat verbazingwekkende woordkeuze...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.