Cycling Vlaanderen: leden schrijven zich massaal in voor koersen in juli

maandag 22 juni 2020 om 09:43
Cycling Vlaanderen: leden schrijven zich massaal in voor koersen in juli

foto: Cor Vos (archief)

Cycling Vlaanderen heeft inmiddels al meer dan 7.000 inschrijvingen binnen van renners die weer willen koersen in juli. “De inschrijvingen zijn een enorm succes, maar dat hadden we ook wel verwacht”, zo vertelt Massimo Van Lancker.

Van Lancker is als Sporttechnisch Coördinator Competitie verbonden aan Cycling Vlaanderen. “We hebben veel signalen opgevangen dat iedereen staat te popelen om te koersen.” De website van de federatie was afgelopen vrijdag zelfs even uit de lucht na overbelasting. “Sinds zaterdag kunnen de leden zich opnieuw inschrijven en dat gebeurt voorlopig iets meer gespreid.”

Van Lancker stelt renners gerust die zich nog niet hebben ingeschreven. “We hebben een mooi aanbod van wedstrijden en tot dusver is zo’n zeventig procent volgeboekt. Maar er is wel nog plaats. Iedereen krijgt de kans om te rijden. Dat is onze taak als federatie en dat zal ook gebeuren”, zo laat hij weten aan Sporza.

Coureurs kunnen zich tot dinsdagnacht (23.59 uur) inschrijven voor maximaal drie wedstrijden in de maand juli. De federatie wil zo iedereen de kans geven om deel te nemen aan wielerkoersen. Er mogen per wedstrijd maximaal 175 renners deelnemen. Aanstaande donderdag komt Cycling Vlaanderen met start- en wachtlijsten.


Wedstrijdkalender voor juli

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.