Cycling Vlaanderen: “Wees niet de groep die het verpest voor de rest”
foto: Cor Vos
maandag 23 maart 2020 om 12:08

Cycling Vlaanderen: “Wees niet de groep die het verpest voor de rest”

Wielerfederatie Cycling Vlaanderen drukt wielrenners nog eens extra op het hart om niet in een groep de weg op te gaan. Met de oproep Hoe sterk is de eenzame fietser? wil de organisatie benadrukken wel te blijven bewegen, maar vooral ook alle maatregelen in acht te nemen.

“De oproep wordt redelijk goed opgevolgd”, laat Frank Glorieux (Cycling Vlaanderen) weten aan Sporza. “We roepen al de hele week op om de regels te respecteren. Met ludieke acties, maar we hebben ook al ingebroken in al de hele week op om de regels te respecteren. Met ludieke acties, maar we hebben ook al ingebroken in Facebook-groepen om de discussie aan te gaan met wielerclubs die toch aan het afspreken waren om op pad te gaan.”

Cycling Vlaanderen merkt dat er sociale controle is. “Want we krijgen wel meldingen als er toch groepjes op pad zijn”, zegt Glorieux. Daarom wil hij namens de wielerfederatie nog eens extra benadrukken: “Wees niet die ene groep fietsers die het verpest voor de anderen. Fietsen is een voorrecht dat we gekregen hebben. In andere landen mag het al niet meer. Daag je toch graag je vrienden uit op de fiets? Gebruik dan de vele apps die er tegenwoordig bestaan.”

Hoffelijk
De organisatie ziet ook veel nieuwe mensen de fiets pakken. “Gezinnen voelen zich veiliger op de autoluwe straten. Fietsers zijn ook hoffelijk want ze moeten nu voldoende de afstand bewaren. Daarom raden we aan om zeker bezig te blijven. Ga fietsen, maar overdrijf niet. Waan je niet plots Oliver Naesen. Als je te ver op pad gaat en je raakt in moeilijkheden, moet je toch familie of vrienden optrommelen en dat is niet de bedoeling. Blijf rond je kot en fiets op vertrouwde wegen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.