Cycling Vlaanderen zoekt organisatoren voor juli: “Vooral om jeugd te laten koersen”

maandag 8 juni 2020 om 17:47
Cycling Vlaanderen zoekt organisatoren voor juli: “Vooral om jeugd te laten koersen”

foto: CyclingEye.com

Cycling Vlaanderen zoekt organisatoren die in juli wielerwedstrijden willen organiseren. In eerste instantie is dit voor jeugdcategorieën, omdat die weinig perspectief hebben dit najaar. “Maar als er profs interesse hebben, willen we daar ook iets voor doen”, zegt Massimo Van Lancker (coördinator bij Cycling Vlaanderen) tegen WielerFlits.

Afgelopen week werd bekend dat in België vanaf 1 juli weer wedstrijden gereden kunnen worden, maar alle geplande koersen zijn reeds afgelast. Daarom springt Cycling Vlaanderen in dat gat. Samen met organisatoren of wielerclubs wil de wielerbond zogenoemde ‘oefenwedstrijden’ op de kalender zetten.

De wielerbond zal zelf wedstrijden organiseren, bijvoorbeeld op gesloten circuits zoals dat van Zolder, wielerbanen of offroad-parcoursen. Daarnaast is bovenstaande oproep gedaan om samen met organisatoren wedstrijden uit de grond te stampen. Dat kan zijn voor profs, “maar dit gaat hoofdzakelijk over de jeugdcategorieën”, aldus Van Lancker. Tot 12 juni kunnen organisaties zich melden bij Cycling Vlaanderen.

Cycling Vlaanderen zorgt voor de juiste vergunningen en garandeert dat alle hygiënische maatregelen genomen kunnen worden. Van organisatoren wordt gevraagd of zij de medische hulpverlening en signaalgevers kunnen regelen. Daarnaast is het uitdelen van prijzengeld niet toegestaan, om onderlinge concurrentie tussen wedstrijden te voorkomen. Voor renners wordt de deelname gratis, mits zij zich via een voorinschrijving aanmelden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.