Daan Soete en Emeline Detilleux winnen eerste BK MTB shortrace
Daan Soete - foto: Cor Vos
maandag 6 juni 2022 om 11:35

Daan Soete en Emeline Detilleux winnen eerste BK MTB shortrace

Veldrijder Daan Soete en Emeline Detilleux, nationaal kampioene in de crosscountry, zijn Belgisch kampioen in de mountainbike shortrace geworden. Het was pas het eerste BK in deze discipline over ruim twintig minuten.

Het eerste BK shortrace werd zaterdag gehouden in Genk, op het terrein van Sport Vlaanderen in natuur- en recreatiegebied Kattevennen. In de mannenwedstrijd reden Daan Soete (Deschacht-Hens-Maes Containers) en Pierre De Froidmont (BH Wallonie) weg uit een kopgroep van zeven. In de sprint à deux beschikte Soete uiteindelijk over het beste eindschot. Belofte Jarne Vandersteen (Orbea G-bikes) mocht als derde mee het podium op.

Bij de vrouwen maakte de pas 15-jarige Shanyl De Schoesitter (Bert Containers-Doltcini) indruk door al in de openingsronde alleen op kop te komen. Enkel nationaal kampioene crosscountry Emeline Detilleux (Bingoal-WB Ladies) kon haar nog achterhalen. De 22-jarige renster reed dan onbedreigd naar de overwinning. De Schoesitter legde wel nog beslag op de tweede plek. Ilken Seynave (Vanomobil), ook pas 15 jaar oud, kwam als derde over de streep.

Het BK mountainbike XCO wordt op 23 en 24 juli verreden in Houffalize.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.