Daan Soete en ploegmaats willen sponsors plezieren in Ethias Cross Leuven
Soete tijdens de Ethias Cyclocross Beringen - foto: Cor Vos
Nico Dick
vrijdag 12 november 2021 om 14:13

Daan Soete en ploegmaats willen sponsors plezieren in Ethias Cross Leuven

Interview Drie wedstrijden op vier dagen en een moeilijke verplaatsing naar Tsjechië? Onder meer Laurens Sweeck en Daan Soete draaien er hun hand niet voor om. Al heeft Soete een extra motivatie: zijn team Deschacht-Group Hens-Containers Maes heeft haar thuisbasis in het Leuvense. “We zijn voltallig”, zegt hij. “Hopelijk kunnen we dat overtal uitbuiten.

De echte toppers zijn in Leuven op één hand te tellen. Een gevolg van de drukke kalender en al zeker met drie crossen op vier dagen. Daar is de Ethias Cross in Leuven zaterdag de dupe van. Maar met Daan Soete, Vincent Baestaens, Tom Meeusen, Lander Loockx en Len Dejonghe staat er wel één team in vol ornaat aan de start: Deschacht-Hens-Maes.

“Niet toevallig, want ons team heeft haar thuisbasis in het Leuvense. Guido Verschueren, onze ploegmanager, is dan ook tuk op een goede prestatie”, verduidelijkt Daan Soete. “Natuurlijk is Laurens Sweeck topfavoriet. Maar met Tábor op zondag zal hij ongetwijfeld proberen om op een zo zuinig mogelijke manier te winnen.”

Brussel-Praag-Tábor
“Daar kunnen wij in blok misschien van profiteren. Normaal is de ploeg van Sweeck in overtal, nu zijn wij dat voor een keertje. We gaan ons vel duur verkopen. En ik onderschat ook Thijs Aerts niet. Die moet zondag niet aan de bak en zal er wellicht van meet af aan invliegen.”
Soete denkt dat hij conditioneel in orde is om ook zelf een rol van betekenis te spelen. “Het gaat de goede kant op met de vorm. En dit is een parcours waar ik van hou.”

De verplaatsing naar Tábor vindt de Kempenaar overigens best haalbaar. “Natuurlijk. Ik vlieg na de cross vanuit Brussel naar Praag, met een tussenlanding in München. Rond 22u ben ik in Praag. Ik slaap in de buurt van de luchthaven en zondagochtend rij ik met de wagen naar Tábor. Er was overigens ook nog een rechtstreekse vlucht vanuit Charleroi, maar dan ben je een uurtje later in Praag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.