Daan Soete zit weer op de fiets na sleutelbeenbreuk
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 2 januari 2020 om 15:59

Daan Soete zit weer op de fiets na sleutelbeenbreuk

Goed nieuws vanuit het kamp van Pauwels Sauzen-Bingoal: Daan Soete heeft één week na zijn sleutelbeenbreuk alweer buiten kunnen trainen. “Het voelt goed om weer buiten te fietsen”, zo laat de crosser weten op social media. Soete kwam op ongelukkige wijze ten val tijdens de wereldbekercross van Heusden-Zolder.

De 25-jarige Soete viel in Zolder net na het einde van de tweede ronde, na een uitwijkmanoeuvre van zijn collega Lars van der Haar. Beide renners kwamen ten val, maar al snel bleek Soete het zwaarste slachtoffer. Van der Haar kon de wedstrijd hervatten en werd na ruim één uur crossen nog negende, Soete moest uiteindelijk worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Daar constateerden de artsen een sleutelbeenbreuk, waardoor de veldrijder een tijdje uit de roulatie is. Zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal laat weten dat Soete mikt op een rentree voor het WK veldrijden, maar in elk geval nog de laatste crossen van het seizoen wil meepikken.

Soete begon uitstekend aan het veldritseizoen, met als uitschieter een derde plaats in de wereldbekerveldrit van Iowa City, maar de laatste weken bleven de resultaten uit. Zo moest hij eerder al opgeven tijdens de Superprestigecross van Boom en de wereldbekermanche van Tabor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.