Daan Soete: “Zo snel mogelijk WK-selectie veilig stellen”
foto: Photopress.be
vrijdag 30 november 2018 om 15:24

Daan Soete: “Zo snel mogelijk WK-selectie veilig stellen”

Interview Daan Soete traint, na een meer dan aanvaardbare eerste seizoenshelft, een tiental dagen op Mallorca. Daar wil de Kempenaar de basis leggen voor de decembermaand. “Met vooral de wereldbekermanches van Namen en Heusden-Zolder in het achterhoofd. Als ik daar mijn WK-selectie kan veilig stellen, trek in met de jaarwisseling nog een weekje op stage in functie van de kampioenschappen.”

Daan Soete (23) maakte in het tussenseizoen de overstap van Telenet-Fidea naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Zijn nieuwe werkgever mag voorlopig tevreden zijn met de prestaties van de Kempenaar.

Winst in Lokeren
“Als renner kan je niet elk jaar opnieuw grote stappen zetten, toch doe ik het mijns inziens weer wat beter dan vorig seizoen. Als je een tv-cross kan winnen (Lokeren, red) en daarnaast een paar keer meedoet voor het podium, mag je niet klagen. Enige minpunt is dat ik eind oktober ziek werd, waardoor ik twee weekends minder presteerde. Maar in Tabor en Koksijde presteerde ik toch opnieuw op niveau. Al had ik eerlijk gezegd wat meer verwacht van Koksijde, waar ik als zevende finishte.”

Soete traint momenteel op Mallorca, samen met ploegmaats Laurens Sweeck en Toon Vandebosch, onder leiding van Tom Vannoppen. Maandag komt ook Diether Sweeck het gezelschap vervoegen en wordt Vannoppen afgelost door Niels Albert. “Een goede keuze om naar hier te komen”, vertelt Soete. “Het weer is hier schitterend. We hebben onze trainingen zoals gepland kunnen afwerken. Ik blijf hier nog tot volgende week donderdag. In Essen en Overijse hervat ik de competitie.”

Oudejaarsavond op Mallorca
Vervolgens staat Zonhoven, Sint-Niklaas, Namen, Heusden-Zolder, Diegem en Bredene op Soetes programma. En als alles normaal verloopt, neemt hij op 31 december opnieuw het vliegtuig naar Mallorca. “Mijn grootste doelen in de decembermaand zijn de wereldbekermanches van Namen en Zolder. Daar hoop ik mijn WK-selectie af te dwingen.”

“Nee, zekerheid heb ik daar nog niet over. Wout van Aert, Laurens Sweeck, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout zijn certitudes, maar voor de overige plekjes komen toch een aantal renners in aanmerking. Maar ik denk dat ik wel mijn plaats kan verwerven door sterk te presteren in Namen en Zolder. Als dat lukt, trek ik inderdaad opnieuw naar Mallorca om hier in de eerste week van januari nog wat duurtrainingen af te werken richting de kampioenschappen. Iets wat ik vorig jaar toch wat heb gemist, waardoor de conditie richting het WK iets minder werd. Dat wil ik dit jaar voorkomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.