Dagen van Kevin Rivera bij Bardiani-CSF-Faizanè lijken geteld

dinsdag 20 juli 2021 om 10:25
Dagen van Kevin Rivera bij Bardiani-CSF-Faizanè lijken geteld

Na vier seizoenen bij Androni koos Rivera in 2021 voor een nieuw avontuur - foto: Cor Vos

De dagen van Kevin Rivera bij Bardiani-CSF-Faizanè lijken geteld. De klimmer uit Costa Rica en zijn entourage zouden zich niet comfortabel voelen bij zijn ploeg en volgens de UCI-website is hij zelfs geen onderdeel meer van de selectie.

Volgens zijn coach Piero Ravaglia voelt Rivera, die vorige maand 23 jaar werd, zich niet op zijn gemak bij Bardiani-CSF-Faizanè, de ploeg waar hij deze winter naartoe kwam. “Als de ploeg blijft denken dat renners beesten zijn, gaan we liever weg en proberen we een nieuw team te vinden. We weten dat er meerdere geïnteresseerde partijen zijn”, vertelt hij aan CR Ciclismo.

Rivera koerste de afgelopen vier seizoenen voor Androni Giocattoli-Sidermec en met die ploeg behaalde hij fraaie successen. Zo won hij de Ronde van China in 2017 en de Sibiu Tour in 2019. Bij zijn nieuwe ploeg wilde hij verder groeien en debuteren in de Giro d’Italia. De Costa Ricaan moest vanwege het coronavirus en mononucleose de ronde echter aan zich voorbij laten gaan.

Met Rivera’s vorige ploeg Androni Giocattoli-Sidermec was te praten maar dat is met zijn huidige team niet het geval, stelt Ravaglia. “Ze geloven zieken niet, zo hebben zij dat in hun hoofd. Een ploegleider van Bardiani nam contact met ons op en vertelde dat er dingen verkeerd gaan, maar de eigenaren zijn degenen die de leiding hebben.”

Opheldering
Omdat de Costa Ricaanse renner met niemand anders dan zijn familie wil praten en zich op zijn herstel wil richten, treedt zijn coach met het verhaal naar buiten om opheldering te geven. “Ik ben degene die praat. Hij heeft besloten dat niet te doen omdat hij een paar fouten heeft gemaakt en mensen hem beschuldigen.”

“Ik praat om een en ander te verduidelijken. Het is belangrijk dat hij weer de oude wordt, want hij heeft talent maar soms wordt dat doorkruist door bepaalde situaties in het leven”, aldus Ravaglia.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.