Dagzege voor mountainbiker Wout Alleman in prestigieuze Cape Epic
foto: Cor Vos
zaterdag 26 maart 2022 om 19:51

Dagzege voor mountainbiker Wout Alleman in prestigieuze Cape Epic

Wout Alleman heeft de zesde etappe van de Cape Epic op zijn naam geschreven. De Belgische mountainbiker kwam na 76 kilometer als eerste over de streep, samen met zijn Italiaanse ploeggenoot Fabian Rabensteiner. De Duitsers Georg Egger en Lukas kwamen een minuut later als tweede duo binnen.

Alleman en Rabensteiner staan door hun overwinning zesde in het klassement. De leiders, de Duitser Andreas Seewald en de Tsjech Martin Stosek, zijn niet meer te achterhalen: zij liggen vijfenveertig minuten voor. Het liep in het begin van de week namelijk niet zoals Alleman had gehoopt. “De hele week was tot nu toe nog niet zo goed, ver van onze verwachtingen. Dat we aan het einde van week toch nog een etappe kunnen winnen, maakt me superblij.”

“Na de eerste klim hadden we al een voorsprong, maar in de afdaling werden we opnieuw gegrepen. We hebben dan proberen te recupereren en daarna weer geprobeerd. Fabian voelde zich echt super vandaag. Ik heb serieus afgezien, want ik had maagproblemen vannacht en heb niks kunnen eten. Ik heb zelfs getwijfeld om te starten vandaag.”

Uiteindelijk was Alleman maar wat blij dat hij toch van start ging. “Dit is het allemaal waard. De Cape Epic is de belangrijkste rittenkoers van het jaar. Om hier een etappe te winnen, dat is onbeschrijflijk. Dit is de mooiste zege van mijn carrière. Morgen in de laatste etappe gaan we nog één keer alles geven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.