Damesteam Doltcini-Van Eyck Sport voorgesteld in RVV-Centrum

Damesteam Doltcini-Van Eyck Sport voorgesteld in RVV-Centrum

© Nico Dick

vrijdag 6 maart 2020 om 15:24

Donderdagavond werd in het Oudenaardse Ronde van Vlaanderen Centrum het damesteam Doltcini-Van Eyck Sport voorgesteld. “Ons belangrijkste doel blijft rensters met talent bij ons te laten doorgroeien richting de wereldtop.”

Teammanager Marc Bracke was er donderdagavond niet bij op de officiële ploegvoorstelling van Doltcini-Van Eyck Sport. De bezieler van de ploeg was naar verluidt nog te zeer aangeslagen na de beschuldigingen van de voorbije week. De honneurs werden voor de gelegenheid waargenomen door Brackes partner Shana Van Glabeke, die ook deel uitmaakt van de omkadering, en PR- en marketingverantwoordelijke Jan Morre.

Het team zag in het tussenseizoen een aantal rensters, waaronder Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke, vertrekken naar Lotto Soudal, maar versterkte zich dan weer met een paar subtoppers en – opvallend – een aantal jonge krachten. Zo telt Doltcini-Van Eyck dit jaar vier rensters van amper 18 jaar. Geen toeval, blijkt. “Het is het doel van Marc om een team uit te bouwen dat zich net onder de WorldTeam situeert”, vertelt Morre. “Jonge rensters krijgen bij ons de kans om door te groeien naar de wereldtop. Dat opleiden zien we ook terug in het feit dat we als enige Belgische UCI-ploeg ook over een jongerenteam beschikken, met daarin onder meer toptalent Julie De Wilde.”

Er werd een samenwerking aangekondigd met Proximus – Alpha Motorhomes – foto: Nico Dick

Het management van Doltcini-Van Eyck stelde een internationaal programma voor zijn rensters samen. Zo stond vorige maand bijvoorbeeld de Dubai Women’s Tour op de agenda, met dagsucces voor de Nederlandse Nicole Steitenga. “Ons programma is evenwaardig aan dat van de WorldTeams”, aldus Morre nog. “Ook al zijn we niet het grootste team. Vandaar de internationaal getinte samenstelling van de ploeg.”

Doltcini-Van Eyck telt 17 rensters, verdeeld over maar liefst acht nationaliteiten. Van Belgische zijde wordt wel iets verwacht van Kaat Hannes  – die een hoofddoel maakt van het BK – en Mieke Docx. Tot slot werd nog de samenwerking met het veldritteam Proximus-Alpha Motorhomes aangekondigd.

Samenstelling team (alfabetisch):
flag-nl Minke Bakker (22)
flag-fr Victoire Berteau (19)
flag-cy Antri Christoforou (27)
flag-be Mieke Docx (23)
flag-be Kaat Hannes (28)
flag-ch Nicole Hanselmann (28)
flag-be Jade Lenaers (18)
flag-nl Kelly Markus (27)
flag-nz Jenna Merrick (20)
flag-be Dina Scavone (18)
flag-at Christina Schweinberger (23)
flag-at Kathrin Schweinberger (23)
flag-nl Nicole Steigenga (22)
flag-hu Zsófia Szabó (23)
flag-nl Marieke van Witzenburg (34)
flag-hu Kata Blanka Vas (18)
flag-be Justine Vromanne (18)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone