Dan toch geen breuken bij Gerben Thijssen, komende weken alweer op de fiets
Foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2024 om 13:56

Dan toch geen breuken bij Gerben Thijssen, komende weken alweer op de fiets

Woensdag werden Arne Marit en Gerben Thijssen beiden betrokken bij een valpartij in de beginfase van de Scheldeprijs. De twee sprinters van Intermarché-Wanty hielden er een enkelblessure aan over, maar bij Thijssen is die gelukkig niet zo erg als eerst gevreesd.

In een bericht door Het Belang van Limburg werd nog gewag gemaakt van een breuk in de enkel, maar dat blijkt niet het geval. “Een MRI scan sloot een breuk al uit, maar vanwege gedeeltelijk gescheurde ligamenten naast zijn buitenste enkel moet hij een rustperiode van één tot twee weken inbouwen vooraleer hij aan zijn heropbouw kan beginnen”, laat ploegdokter Gerald Ackerl weten in een persbericht.

Bij Arne Marit werd wel een breuk – in het talusbot – vastgesteld. “Dat is het bot dat het onderste deel van het enkelgewricht vormt. Hij werd deze donderdag in het ziekenhuis van Herentals geopereerd om de breuk te stabiliseren en sneller met de functionele nazorg te kunnen beginnen. Hij kon het ziekenhuis na de operatie verlaten en zal voor tien dagen een gips dragen”, laat de ploegdokter weten. Het Nieuwsblad sprak eerder over 12 weken (!) gips voor Marit, maar dat blijkt ook incorrecte informatie geweest.

Voor Thijssen – begin dit seizoen nog winnaar van de Trofeo Palma en een rit in de Volta ao Algarve – hoeft de Giro d’Italia dus misschien toch niet te wijken van zijn programma. De Italiaanse ronde was voor hem het grootste doel van het seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.