Dani Moreno verkast naar Movistar
maandag 19 oktober 2015 om 16:21

Dani Moreno verkast naar Movistar

Daniel Moreno zet zijn loopbaan voort bij het Spaanse Movistar. In de seizoen 2008 en 2009 kwam hij ook al uit voor de ploeg van Eusebio Unzué, toen nog onder de noemer van Caisse d’Epargne. De nummer twee van de voorbije Ronde van Lombardije tekent een contract tot en met 2017.

De overstap van Moreno is best pikant, aangezien de 34-jarige Spanjaard de laatste vijf jaar bij Katusha de linkerhand was van Joaquim Rodriguez. Aankomend seizoen zal Moreno echter aan de zijde staan van diens aartsvijand Alejandro Valverde. Moreno zelf wist in 2013 de Waalse Pijl te winnen en eindigde in zijn carrière al vier keer bij de eerste tien in de Vuelta a España.

RIDE Magazine
71 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2015 18:07
@purito

Prima. Naja, zoveel maakt het ook niet uit. Het is inderdaad al lang bekend dat hij niet meer verder ging bij Katusha, dus het zou kunnen dat mijn geheugen me in de steek laat. Maar vooralsnog denk ik dat hij niet zelf weg wou ;)
19 oktober 2015 18:08
@Janjanssen
Dat zijn er dus 33 niet.

Moreno heeft dit jaar voor eigen kans mogen rijden in San Luis, Oman, Amstel, Zwitserland, Oostenrijk, Burgos, Milaan-Turijn en Lombardije. Dat zijn onvoorstelbaar veel koersen als kopman voor een ''knecht''!

En in 2014 kreeg hij de vrije hand in de Ardennenklassiekers, Giro en Burgos. En dankzij Purito als knecht won hij koersen als Burgos en Piemonte. En dan heb ik het nog niet eens over koersen als Dauphine 2012, Dauphine 2013, Ruta del Sol 2013 ......
19 oktober 2015 18:15
Nou 44 dagen je kopman op sleeptouw nemen is nogal wat.
Het zou trouwens ook raar zijn mocht iemand van het kaliber Moreno helemaal niet voor eigen kansen rijden in sommige wedstrijden.

Ik vind het in ieder geval vrij goedkoop om iemand die zoveel werk heeft verzet voor je favoriete renner zo af te serveren alsof het eigenlijk maar weinig voorstelde wat hij deed.
19 oktober 2015 18:15
@tendam
Jammer dat jij je ook verlaagt tot simpele popie-jopie uitspraken. Kijk gewoon naar de feiten, en de conclusie is dat Moreno bij een perfecte ploeg zat.
19 oktober 2015 18:17
Quote:
Ik vind het in ieder geval vrij goedkoop om iemand die zoveel werk heeft verzet voor je favoriete renner zo af te serveren alsof het eigenlijk maar weinig voorstelde wat hij deed.


Dit heb ik dan ook nooit gezegd. Ik weet ook bij god niet waar je dat vandaan haalt. Maar het laatste jaar reed Moreno meer in de weg dan dat hij daadwerkelijk knechtte.

Daarnaast is het toch ook gewoon normaal dat je werkt voor een betere renner? Je wordt er gewoon rijkelijk voor betaald.
19 oktober 2015 18:21
@ purito:
lol, nog sterker: Moreno reed in de weg. je wil ontkennen met een bevestiging? haha.
19 oktober 2015 18:22
San Luis kun je natuurlijk niet echt mee rekenen. Daar rij je toch vooral ter voorbereiding.

Maar goed, wat mij betreft is Moreno van een ploeg die niet geweldig voor hem was (Rodriguez zat hem in de weg) naar een ploeg die nog slechter voor hem is (bij Movistar rijden nog meer toppers) gegaan. De perfecte ploeg voor hem was Lampre, denk ik. Maar daar kwamen ze er niet uit. Caja Rural was misschien ook wel leuk geweest, maar dan mist hij de Ardennen klassiekers.
19 oktober 2015 18:24
@8.6
Ik kan er niks aan doen dat je de feiten niet paraat hebt. Je kunt me inderdaad uitlachen. Maar ik heb gelijk. Maar dan moet je eerst wat achtergrondartikelen lezen aangaande dit onderwerp.

@Hakkie
In hoeverre is er sprake van in de weg zitten als je duidelijk minder bent dan je kopman? Hij mag van mij proberen het te maken als absolute kopman. Maar dan zit hij inderdaad bij de volledig verkeerde ploeg. Maar hij heeft bij Katusha voldoende kansen gehad.
19 oktober 2015 18:30
We weten totaal niet wat de voorwaarden waren en wat er besproken is met Moreno. Dus spreken van een 'slechte keuze' of een 'domme stap' is nogal vreemd.
19 oktober 2015 18:31
Mijn inziens is het toch vooral dat Moreno waar mogelijk voor Purito moest knechten. Alleen wanneer Rodriguez totaal niet in vorm was of zelfs afwezig was, mocht Moreno voor eigen kans rijden. Niks mis mee, want Rodríguez is gewoon de betere denk ik.
19 oktober 2015 18:34
Quote:
is gewoon de betere denk ik


Geen twijfel zelfs.

Het maakt toch niet uit hoe hij zijn kansen kreeg? Hij kreeg ze. En Purito heeft in heel wat koersen voor Moreno de ballen uit de broek gereden. Dat is iets wat een Valverde bijna nooit doet. En ik geef hem volledig gelijk. Als een kopman zich goed voelt, dan hoort hij de leider te zijn.

Maar als je twijfelt of Moreno de mindere is van Purito, mag Valverde ook wel gaan oppassen ;)
19 oktober 2015 18:36
@VBN: ik vind het vooral een domme stap als hij daadwerkelijk voor eigen kans wil rijden in een grote ronde, zoals hij begin dit jaar zei. Dat hij moest knechten voor Rodriguez en nu voor Valverde en Quintana lijkt me logisch. Maar hij is zo goed, dat hij bij bijvoorbeeld Lampre wel kopman zou zijn. En dan zie ik de spreiding van kopmannen toch liever.
19 oktober 2015 18:39
Moreno die verkast naar de grote broer van Purito, dat zal wel gevoelig liggen :P
Movistar toch wat hoger in de pikorde nog dan Katusha. Wel goed voor Valverde dit, zit toch vaak in de klassiekers alleen zonder manschappen. Slimme aankoop.
19 oktober 2015 18:54
Mooi ploegske bij Movistar volgende jaar :p
19 oktober 2015 19:50
@ purito:
leuke gesprekspartner ben jij. 'ik heb gelijk, maar in plaats van te zeggen waarom ga je maar zelf op zoek naar achtergrondinfo'
laat maar zitten dan.
19 oktober 2015 19:55
@8.6
Het maakt toch niet uit wat ik aandraag, we komen toch niet nader bij elkaar.

Dus laat maar zitten.
19 oktober 2015 20:03
@ purito:
Quote:
@8.6
Het maakt toch niet uit wat ik aandraag, we komen toch niet nader bij elkaar.

oh? hoezo dan? ligt het aan mij? zo halsstarrig ben ik toch niet in discussies? als je goeie argumenten hebt ben ik best te overtuigen hoor. Moreno was knecht van jouw idool, dus als je info hebt die ik niet heb, voor de draad ermee.
19 oktober 2015 20:05
@Purito,

Maar hij piekte in principe toch niet naar die koersen waar hij 'kopman' mocht zijn, omdat die voor het team minder belangrijk waren? Dan is het logisch dat hij daar geen superresultaten reed
19 oktober 2015 20:09
@purito
Moreno moest Purito de slotklim op sleuren in een etappe die Purito nota bene zelf had uitgetekend. In de lange beklimmingen ontlopen ze elkaar niet zoveel, is Moreno misschien zelfs iets sterker. Als de groep bij elkaar blijft en Purito in de laatste km kan ontploffen is hij natuurlijk wel in z'n element.
19 oktober 2015 20:22
@8.6
Het heeft te maken met een gebeurtenis in de afgelopen Vuelta. In de achtervolging op Chaves en Dumoulin in die eerste aankomst bergop, weigerde Moreno op kop te rijden voor Purito. Daardoor kregen die twee een onoverbrugbare voorsprong. Uiteindelijk bleek Purito de beste van de grote mannen (5e), en Moreno wordt 8e op slechts 3 seconden. Na afloop van die rit is er ook knallende ruzie geweest tussen Purito en Moreno, waarbij die eerste van mening was dat de laatste op kop had moeten rijden.

Dat is een reden waarom de relatie tussen Purito en Moreno wat barstjes ging vertonen. Samen met het ongelukkige rijden van Moreno in de WP, waarin hij Purito blokkeerde in de laatste bocht. Dat was overigens niet de bedoeling van Moreno, maar was ook niet erg gelukkig.
19 oktober 2015 20:22
Movistar wordt wel heel sterk zo. Zonder Moreno was het al een topteam.
Ik ben heel benieuwd in welke koersen hij zijn eigen kans mag gaan.
19 oktober 2015 20:22
Ik ben benieuwd welke Katusha mannen nu voor Purito gaan knechten in de bergen.
19 oktober 2015 20:24
@tendam
Haha, wat een grap. Moreno is bijzonder wisselvallig. En zakt er bergop juist altijd door naarmate de beklimmingen langer worden. Of denk jij dat Moreno bergop kan rijden zoals Purito heeft gedaan in de laatste week van de Tour van 2013? Toen was hij met Quintana beter dan Froome bergop.

Echt waar, ik dacht dat je verstand van wielrennen had. Ik ga nu toch serieus twijfelen.
19 oktober 2015 20:42
Jammer, ik vond het altijd een mooie tandem met Purito. Naar mijn idee kreeg ie ook altijd genoeg kansen. Kan me in ieder geval dan ook niet voorstellen dat ie er bij Movistar meer gaat krijgen. Eigenlijk een beetje een bitch move als je het mij vraagt, maar misschien zijn er zaken waar wij niets van weten. Of had Moreno simpelweg zin om eens voor een andere ploeg te gaan rijden. Of wie weet wordt hij mol voor Purito en speelt hij de trainingsopbouw en ploegentactiek door :)
19 oktober 2015 20:51
Jammer, bij een ploeg als Lampre of IAM had hij kopman kunnen zijn. Hoe het precies zit met weg moeten of willen bij Katusha; het lijkt erop dat Moreno zichzelf wat heeft overschat, dat hij nu pas een contract krijgt en dat bij Movistar, die een maand geleden aangaven dat ze 25 renners zouden hebben volgend jaar. (maar dat kan ook weer een onderhandelingstactiek van Unzue zijn; we zitten vol, dus wil je er nog bij dan alleen voor een klein contractje). Of Moreno wil gewoon bij een Spaanse ploeg rijden, dat jaartje Lotto was ook niet echt een succes.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.