Daniel Felipe Martínez blij met klimprestatie: “Dag na een rustdag is altijd tricky”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 22 mei 2024 om 09:33

Daniel Felipe Martínez blij met klimprestatie: “Dag na een rustdag is altijd tricky”

Tadej Pogacar boekte dinsdag op de flanken van de Monte Pana alweer zijn vijfde ritzege en loopt zo verder uit, maar de Sloveen was niet de enige winnaar. Daniel Felipe Martínez kan ook tevreden terugblikken op de zestiende rit. De Colombiaan slaagde er namelijk in om zijn concurrenten voor het podium, Geraint Thomas en Ben O’Connor, op achterstand te fietsen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Martínez bleek op de slotklim van de ingekorte zestiende etappe niet in staat om de man in de roze trui te volgen, maar wist in de schaduw van Pogacar wel uitstekende zaken te doen in de strijd om de podiumplekken. De kopman van BORA-hansgrohe kwam als derde over de streep, in het wiel van de jonge Giulio Pellizzari, en boekte behoorlijk veel tijdwinst op Thomas en O’Connor.

Aan de finish bleek het verschil tussen Martínez en Thomas 33 seconden in het voordeel van de renner van BORA-hansgrohe, die zo over Thomas springt in het algemeen klassement. Martínez was na afloop dan ook een tevreden man. “De dag na een rustdag kan altijd tricky zijn”, laat hij via de officiële kanalen van zijn ploeg weten. “Het was echt koud en ik denk dat veel renners hebben afgezien.”

“Ik voelde me echter goed en ben blij met mijn prestatie. Ik wist op de slotklim tijd goed te maken op Thomas en sta nu dus tweede.” Het verschil tussen beide kemphanen is nu 22 seconden in het voordeel van Martínez. “Er volgen nog een aantal zware etappes in deze Giro, maar we bevinden ons in een goede uitgangspositie”, is zijn conclusie.

Vertrouwen
Ploegleider Enrico Gasparotto kijkt met vertrouwen uit naar de resterende (berg)ritten. “We hadden er vertrouwen in, aangezien het een erg steile finale was. Dani heeft echt geweldig gereden. Hij heeft nog maar eens bevestigd dat hij een van de betere klimmers is in deze Giro. Rome is nog ver, maar zulke prestaties geven wel vertrouwen.”

[unibet id=”1020866270″ link=”http://www.unibet.nl” title=”Giro 2024: Wie wint etappe 17?”]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.