Daniel Felipe Martínez denkt niet alleen aan consolideren: “Pogacar proberen te bedreigen”
foto: Cor Vos
maandag 13 mei 2024 om 19:19

Daniel Felipe Martínez denkt niet alleen aan consolideren: “Pogacar proberen te bedreigen”

Er is in de Giro d’Italia voorlopig geen kruid gewassen tegen Tadej Pogacar. Ook Daniel Felipe Martínez koerst voorlopig in de schaduw van de Sloveen, maar de Colombiaan staat wel mooi tweede in het klassement. De renner van BORA-hansgrohe droomt stiekem nog van meer.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Martínez kijkt na negen etappes tegen een achterstand aan van 2:40 op de man in het roze, maar heeft de strijdbijl zeker nog niet begraven. “Op dit moment is het gevoel goed. De benen worden elke dag beter, dus laten we afwachten”, vertelde hij op een persconferentie tijdens de eerste rustdag aan Het Nieuwsblad.

“Ik focus me niet meteen op een specifieke rit. De tijdrit (de veertiende etappe naar Desenzano del Garda, red.) is belangrijk, maar de klimetappe daags nadien ook. Ik kies er geen specifieke uit, maar probeer Pogacar vooral te bedreigen.”

Martínez kan daarbij rekenen op een sterke ploeg, al moest hij vroeg afscheid nemen van zijn misschien wel belangrijkste luitenant. “We verloren met Florian Lipowitz een goede klimmer die me moest helpen in deze Giro, maar Giovanni Aleotti, Maximilian Schachmann en de anderen zijn in een goede vorm en kunnen die taak ook invullen.”

Gasparotto: “Tweede plek van Martínez is geen verrassing”
Ploegleider Enrico Gasparotto kwam ook nog aan het woord. “We zijn niet verrast van Martínez zijn tweede plek in het algemeen klassement. Om die reden hebben we hem gehaald en dat toont hij ook. Op dit moment is Pogacar natuurlijk onklopbaar, maar Dani heeft al enkele goede resultaten gereden inclusief een dubbele top twee.”

De ploeg mikt met Martínez dus op een goed klassement, maar gaat tevens voor dagsucces. “We gaan ook voor enkele ritten. Dat zijn de doelen die we in ons hoofd hadden voor de Giro zonder Martínez. We gaan met Schachmann en Danny van Poppel voor ritzeges. Het eindklassement is dus niet het enige doel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.