Daniel Felipe Martínez: “Verrast dat ze ons lieten gaan”

zondag 17 februari 2019 om 10:56
Daniel Felipe Martínez: “Verrast dat ze ons lieten gaan”

foto: Cor Vos

Daniel Felipe Martínez lijkt de voornaamste uitdager van Julian Alaphilippe in de Tour Colombia 2.1. De beloftevolle renner van Ef Education First hoeft slechts acht seconden goed te maken op de Alto de Palmas. “Ik hoop weer goede benen te hebben”, zo laat Martínez weten aan Mundo Ciclistico.

De 22-jarige klimmer was een van de smaakmakers onderweg naar La Union. De Colombiaan kwam nét tekort voor de ritzege, maar maakt nog altijd kans op de oranje leiderstrui. “De samenwerking in de kopgroep was heel erg goed”, aldus Martínez, die verrast was dat het peloton liet begaan.

“Wist alle aanvallen te pareren”
“Er waren toch hele sterke renners mee zoals Alaphilippe en Oscar Sevilla. Ik voelde me op de slotklim heel erg goed. Ik wist alle aanvallen van Movistar, Team Sky én Astana te pareren. In de laatste kilometers voelde ik de krachten wel wat wegvloeien.”

Martínez hoopt morgen op de Alto de Palmas (15,5 km aan 6,7%) Alaphilippe uit het wiel te rijden. Hij kan rekenen op luxeknecht Rigoberto Urán, die zelf ook nog zevende staat. “Ik hoop dat ik goed herstel, we gaan het zien”, zo besluit hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.