Daniel Martin: “Hoop dat iedereen zo aanvallend koerst in de Tour”
foto: Sirotti
maandag 12 juni 2017 om 09:18

Daniel Martin: “Hoop dat iedereen zo aanvallend koerst in de Tour”

Daniel Martin hoopt dat alle favorieten in de Tour de France net zo aanvallend koersen als in de laatste etappe van de Dauphiné. Dat geeft de Ierse klimmer van Quick-Step Floors na afloop aan tegen ITV en Cyclingnews. “Het was een epische dag, op elke klim werd aangevallen en telkens bleven we over met zeven of acht man”, kijkt Martin terug.

Richie Porte reed een helse koers, met iedereen die zich tegen hem keerde”, vertelt de Ier. “Ik viel niet aan, maar alle anderen leken om de beurt hem aan te vallen, waarna hij het mocht opknappen. Het leek alsof men wilde dat Richie de Dauphiné verloor. Dat maakte het een rare etappe. Ik hoop dat iedereen zo aanvallend koerst in de Tour.”

‘In de Tour is iedereen blij met plek acht of negen’
“Dat is het verschil tussen deze koersen en de Tour. Jongens willen niet vijfde of zesde worden, ze willen winnen en durven de vijfde of zesde plek te verliezen”, geeft de Quick-Step-kopman aan. “In de Tour lijkt iedereen blij met een achtste of negende plek. Ik heb dat geleerd afgelopen jaar. Ik verloor een paar posities in het klassement, omdat ik durfde te gaan voor ritzeges en een beter klassement.”

Martin is in opbouw naar de Ronde van Frankrijk, waarin hij vorig jaar als negende algemeen eindigde. “Ik word elke dag beter en beter, daar zijn we voor hier naartoe gekomen. Om dit te laten zien op de slotklim na een lastige en warme dag, zorgt ervoor dat ik blij ben”, aldus Martin, die dankzij zijn tweede plaats in de etappe Chris Froome van het podium stootte. “Nu ga ik een paar etappes verkennen, mijn conditie wat finetunen en wachten tot juli.”

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
12 juni 2017 09:19
Ijdele hoop, zeker wanneer de SKY-trein goed op de rails staat en Froome de gele trui heeft.
12 juni 2017 09:26
Een rit winnen in de tour is toch mooier dan een 9e plaats?
12 juni 2017 09:27
@robotour
grappige naam met deze comment :P
12 juni 2017 09:35
Dat ligt niet alleen op je huidige plaats in je klassement maar het ligt mijn inziens vooral aan het niveau van Froome en zijn concurrenten. Als Froome zijn niveau haalt, dan wordt het een gecontroleerde koers. Is b.v. Porte de sterke man is er veel meer ruimte om aan te vallen gezien zijn team een stuk minder bergop is dan Team Sky.
12 juni 2017 10:08
Zegt hij nu 'Ik viel niet aan' terwijl hij de beslissende aanval plaatste op grond waarvan Fugelsang won? Grappig, alternative facts zullen we maar zeggen.
12 juni 2017 10:21
@5211, Het lijkt me aan de context wel duidelijk dat hij bedoelt dat hij niet heeft aangevallen in het begin van de etappe, toen porte er nog bij zat.
12 juni 2017 10:41
heerlijke renner altijd.laat ze maar lekker aanvallen in de tour dan gaat de sky
trein ook eerder kapot.
12 juni 2017 10:42
Heb toch best wel sympathie voor deze kerel, altijd volhouden, toch best wel aanvallend ingesteld. Alleen jammer dat hij als klassementsrenner niet verder dan plaats 8 of 9 zal komen.
12 juni 2017 11:09
Man die altijd aanvalt in tegenstelling tot sommige andere klassementsrijders.
12 juni 2017 11:33
@wimpy
Vergelijk de WT-punten eens, zou ik zeggen.

Helaas is het rijden voor plaatsbehoud eigen aan de Tour, zoals Martin al zelf aan geeft. Wie denkt dat de Dauphine een voorbode voor de Tour was komt bedrogen uit.
12 juni 2017 11:49
Ik geloof minder dat de Sky-trein dit jaar stevig op de rails staat. Ik geloof ook minder dat Alberto zijn rol als Condor nog kan waarmaken. Ik geloof ook niet dat Porte zijn naam in het Frans kan waarmaken en de Tour kan dragen. Ik geloof wel dat een frisse Nairo in zijn Colombiaans vuistje een beetje lacht....
12 juni 2017 13:00
@Anketieletje
Quintana fris? De Giro alweer vergeten?
12 juni 2017 13:18
@Anketieltje, "Porte" is het Franse woord voor "deur", hoe je van dat woord de sprong maakt naar het dragen van de Tour kan ik niet meteen volgen. En Nairo zal toch wel niet al te fris meer zijn na 3 weken Giro. Verder hoop ik net als Martin dat er in de Tour net zo aanvallend gereden gaat worden als gisteren, prachtige rit. Ik vrees alleen dat het waarschijnlijk wel weer wat zal tegenvallen. Zo aanvallend ingesteld is Martin zelf trouwens ook weer niet. Hij wacht gewoonlijk tot de laatste kilometers van de laatste klim.
12 juni 2017 13:21
Christus te paard. Wat een hoofd heeft die Daniel.
Ik ben overigens wel een fan van hem. Nooit echt topfavoriet, maar altijd aanvallend koersen. Een beetje zoals de Ieren voetballen, strijdend. Hoewel ik hem daarmee te kort doe.
Dit jaar heeft hij overigens wel een parcours op maat in de Tour, weinig TT-kilometers, en niet al te veel zware bergetappes.
12 juni 2017 13:25
Ik vind het tot nu toe een gedenkwaardig wielerjaar, met in vrijwel alle grote koersen een verloop waar superlatieven spreekwoordelijk zijn gebleken. Ik ben bang dat de Tour daarom wel eens de uitzondering zou kunnen zijn met veel te gecontroleerd rijden. Laten we hopen dat de vijfde etappe, zoals de Etna dat juist niet deed, forse verschillen opleverd. Dan wordt het nog wat, en dat is nodig want anders dan de Giro eindigt de tour met etappes als nachtkaarsjes.
12 juni 2017 13:43
@Josi

Even terug naar school denk ik. "Je porte" is "ik draag" in het Frans. Vervoeging van het werkwoord porter. Dat porte overigens óók "deur" betekent is natuurlijk helemaal waar.
12 juni 2017 14:53
@Reusjes, valt weinig over te zeggen, Quintana deed dit jaar de Giro in principe als voorbereiding op de tour. Dat hij hem dan ook probeert te winnen is natuurlijk logisch, maar als het goed is was Quintana daar nog steeds in opbouw, en niet in topvorm. Betekend natuurlijk niet dat hij in de tour zonder meer goed gaat zijn, daar we nog moeten zien hoe deze voorbereiding uit pakt.
12 juni 2017 15:06
@DennisM
Je wordt geen 2e in zo'n zware Giro als je aan het trainen bent. Quintana probeert gewoon de dubbel en de vermoeidheid van 3 weken volle bak koersen zit in het lichaam. Het kan prima dat hij goede vorm heeft in de tour, maar dat betekent niet dat het lichaam op een gegeven moment niet op is.
12 juni 2017 18:12
@nasibal, Ik weet ook wel wat porter betekent, ik woon in Frankrijk, maar het ligt toch een stuk meer voor de hand dat een eigennaam van een zelfstandig naamwoord afstamt dan van een vervoegd werkwoord. Zo is het althans gewoonlijk; ik vind de link daarom ook nogal ver gezocht.
12 juni 2017 20:08
Welke Sky -trein? De rails lijken dit jaar eerder rechts te liggen .
En inderdaad , een indrukwekkend wielerjaar , er wordt volop en heel vroeg gekoerst (het peloton heeft ook wel door dat de zogenaamde "superploegen " toch wel verzwakt zijn ( mede door blessures en andere "gezondheids"problemen ) en dat de aanval nu toch wel kan lonen . De robobikers lijken nu ook opeens gewone (wel goede tot zeer goede ) wielrenners.
Op naar een zeer spannende Tour en ik kijk vnl uit naar Sagan . Parcours niet superzwaar , kan profiteren van de nieuwe trend (vroeg aanvallen )en van brothers in arms zoals een Gilbert, een Van Avermaet , een few van Orica, Dimension, de beide Lotto's en enkele gepatenteerde hardrijders van de andere ploegen om in de talrijke geaccidenteerde "aanvalritten" een slag en ev. een combine te maken . Kan best leuk worden ...
12 juni 2017 22:29
@Josie

Waar zou Loic Vliegen dan naar vernoemd zijn, vraag ik mij gelijk af ;)
13 juni 2017 07:42
Haha, goeie!
13 juni 2017 14:55
Het wordt leuk als Froome de eerste paar bergritten tijd verliest op Porte. Zodat Sky niet de hele dag op kop rijdt maar tactisch gaan spelen zoals in de laatste etappe van de Dauphiné. Als Froome meteen Geel heeft dan wordt het denk ik een saaie tour.
14 juni 2017 09:57
Heerlijke renner !!! En check maar eens zijn recente uitslagen, zelden uit de top 3...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.