Daniel Martin kritisch op organisatie Tre Valli Varesine

dinsdag 8 oktober 2019 om 18:44
Daniel Martin kritisch op organisatie Tre Valli Varesine

De reactie van David Gaudu en Bauke Mollema is veelzeggend - foto: Cor Vos

Primož Roglič won vandaag de 99e editie van Tre Valli Varesine, maar na afloop ging het vooral over de chaotische finale. Zo reed een achtervolgende groep – met daarin onder meer Alejandro Valverde, Wilco Kelderman en Daniel Martin – volledig verkeerd in de jacht op koploper Luis Léon Sánchez. “En dat is niet de schuld van de renners”, zo vertelt Martin na afloop.

Het gebeurde allemaal op vijftien kilometer van de finish in Varese. Een achtervolgende groep van dertien renners probeerde de eenzame koploper Luis León Sánchez bij te halen, maar net op dat moment nam een motard bij een rotonde de verkeerde afslag, waardoor de renners verkeerd reden.

De achtervolgers keerden na een tijdje wel weer om, maar ze verloren meer dan één minuut door dit akkefietje. De tweede groep was al lang en breed gepasseerd, waardoor Martin in één klap uitgeschakeld was voor de overwinning. “Het was onduidelijk waar we heen moesten. De organisatie heeft ons de verkeerde richting opgestuurd.”

“De renners kunnen hier niks aan doen, het lokale circuit was gewoon onoverzichtelijk. Niemand wist de juiste richting”, aldus Martin, die samen met onder meer Bauke Mollema, David Gaudu en Dylan Teuns over de streep kwam, die ook de dupe waren van de organisatorische blunder.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.