Daniel Martin verlaat Critérium du Dauphiné met blessure
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 14 augustus 2020 om 10:27

Daniel Martin verlaat Critérium du Dauphiné met blessure

Is Daniel Martin op tijd fit voor de Tour de France? De Ierse klimmer kwam gisteren ten val in het Critérium du Dauphiné en moet de Franse ronde verlaten met een breuk aan het heiligbeen. “Ik herstel altijd snel van blessures”, is Martin optimistisch.

De renner van Israel Start-Up Nation crashte voor de slotbeklimming van de Col de Porte, samen met onder meer Sergio Higuita en Pierre Latour. De 33-jarige renner bleef enige tijd op de grond liggen en kwam uiteindelijk als 145e over de streep, op meer dan 25 minuten van ritwinnaar Primož Roglič.

Na de finish werd de schade opgemeten en bleek Martin een niet-verplaatste breuk te hebben opgelopen. Martin zal nu een tijdje moeten rusten, in de hoop op tijd klaar te zijn voor de Ronde van Frankrijk (29 augustus-20 september). “Ik geloof in een deelname aan de Tour. Het is jammer dat ik gisteren viel, aangezien ik over goede benen beschikte.”

Martin werd vlak voor het Critérium du Dauphiné nog zeventiende in de Tour de l’Ain. De gewezen winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije kwam in de koninginnenrit naar de Grand Colombier als negende over de streep.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.