Daniel Martin ziet zichzelf niet als kanshebber Tourzege
Martin valt aan op Arcalis - foto: Sirotti
maandag 11 juli 2016 om 11:57

Daniel Martin ziet zichzelf niet als kanshebber Tourzege

Daniel Martin staat na negen dagen op een derde plaats in het algemeen klassement van de Tour de France, maar wil nog niet dromen van de eindzege. “Ik zie mijzelf niet als kanshebber”, zegt de Ier van Etixx-Quick-Step in een persbericht van zijn ploeg.

“Chris (Froome, red.) en Nairo (Quintana, red.) zijn de grote favorieten voor de eindwinst. Ik wil wel zien wat ik kan doen, dus heb ik al een paar keer aangevallen”, aldus Martin, die gisteren op Arcalis met zijn versnellingen de concurrentie testte. “In de laatste kilometer hadden we wind tegen, dus was het moeilijk om daar nog iets te proberen.”

“Ik ben nu derde in het algemeen klassement, maar ik blijf het dag voor dag bekijken en probeer die etappezege te behalen. Het rijden in het hooggebergte vind ik weer leuk”, erkent hij. “De ploeg herinnerde mij eraan hoe ik moet genieten van wat ik doe. Ik ben een agressieve renner, dat is mijn natuur, en ik hou van aanvallen en vechten voor de zege. Ook als dat betekent dat ik gelost word, in plaats van achterin zitten en vechten voor een tweede plaats.”

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
11 juli 2016 11:59
Ik vind het optreden van Dan Martin tot op heden behoorlijk sensationeel. Kan mij niet heugen dat hij zo makkelijk bergop reed
11 juli 2016 12:03
Doet het inderdaad heel sterk! Dit zagen we in de Dauphiné ook al maar tot nu toe houdt hij het wel mooi vol.
11 juli 2016 12:04
Wees gerust Dan, wij zien je ook niet als kanshebber op de Tourzege. Podium is een ander verhaal.
11 juli 2016 12:05
Had Quintana maar eenzelfde ingesteldheid
11 juli 2016 12:10
Nee, tuurlijk niet.
Maar wel opschieten want ik heb je in mijn poule !
11 juli 2016 12:12
Edit redactie: Bedankt, aangepast
11 juli 2016 12:13
Ik heb deze man nooit als kanshebber voor een klassement in een grote ronde gezien, al is een 7de plaats in de Vuelta natuurlijk niet slecht. Wat mij betreft verrassend dat hij het tot nu toe zo goed doet, al vraag ik me af of hij dit drie weken vol gaat houden. Dat heeft hij vooralsnog nog nooit echt bewezen bij mijn weten.
11 juli 2016 12:17
Zijn tijdrit zal wel een iets kosten? Of kan dat klimmetje helpen?
11 juli 2016 12:17
Van Garderen ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Porte ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Bardet ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Aru ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Mollema ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Rodriguez ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Yates ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Henao ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Meintjes ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Kreuziger ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Barguil ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege. Rolland ziet zichzelf niet als kanshebber tourzege.
11 juli 2016 12:18
Bij Martin is het inderdaad afwachten tot waar zijn aanvallen reiken en of het lijntje breekt.
Meestal is een opeenvolging van bergetappes er teveel aan. Tot nog toe is hij ook gevrijwaard gebleven van valpartijen en andere pech.

@fringdale Quintana rijdt hier met een ander doel rond en dat is om de Tour te winnen, zijn tijd komt nog.
11 juli 2016 12:22
@Diego: ... en Quintana rijdt niet als een kanshebber....
11 juli 2016 12:25
@Diego99
Ze hebben zich allemaal van tevoren al neergelegd bij de strijd tussen Froome en Quintana. Maar als je kijkt hoe dicht het nog op elkaar zit qua tijd en prestaties, kunnen er nog gekke dingen gebeuren.
11 juli 2016 12:26
Ik heb wel het idee dat Martin wat kilo's kwijt is, daar had ik geloof ik eerder ook al iets over gelezen. 1-2kg kan al een wereld van verschil maken, ik ben benieuwd of hij het vol houdt!
11 juli 2016 12:48
Misschien heeft José Ibarguren Martin wel hetzelfde wondermiddeltje gegeven als Gilbert in 2011.
11 juli 2016 12:54
Ik hou van z'n instelling, gewoon proberen en kijken waar het schip strand. Hopen dat hij overeind blijft en mee kan doen om een podiumplek.
11 juli 2016 12:55
De beste kansen op een slechte dag moeten nog komen, maar het ziet er toch goed uit voor Martin.
11 juli 2016 12:58
@robotour : die indruk geeft hij niet, want om te winnen moet je voor je tegenstander rijden en niet erachter. Maar je bedoelt waarschijnlijk dat Quintana gaat wachten tot de laatste kilometer van de laatste klim in de laatste bergetappe...om dan 1m50 goed te maken.
11 juli 2016 13:00
Toch opvallend dat Martin zichzelf zo enorm heeft verbeterd in dienst van Etixx en dat Uran, die de stap andersom heeft gemaakt, beduidend minder is dan bij Etixx.
Daniel Martin gaat volgende week dus de beste tijdrit van z'n leven rijden, zo veel is zeker. En daarmee meteen een belangrijke kandidaat voor de derde plek in het eindklassement.
11 juli 2016 13:01
Daniël Martin verbaasd me positief omdat hij ondanks dat hij "niet" geloofd in
een eindzege toch de gele trui bleef aanvallen . Dit ging dus niet om een etappe
winst maar om Froome op achterstand te zetten.
Overigens wat is er met de superhelper van Froome Poels aan de hand ?
11 juli 2016 13:04
@limburgia volgens mij gaat het uitstekend met Poels, hij moet nog 2 weken met de nodige bergetappes Froome bijstaan.
11 juli 2016 13:16
Dat niemand behalve Froome zichzelf als kanshebber zag was zaterdag al duidelijk.
11 juli 2016 13:17
Quote van Hein-Jan:
Toch opvallend dat Martin zichzelf zo enorm heeft verbeterd in dienst van Etixx

Dat valt allemaal nog te bezien. Zijn laatste jaar bij Cannondale was wellicht ondermaats, geheel in stijl met de algehele malaise in die ploeg. Maar de twee jaar ervoor was Martin erg goed.

In deze Tour zijn we amper begonnen, dus even afwachten hoe lang de meer klassieke types als Martin mee kunnen blijven doen bovenin. Zijn aanvalslust is in ieder geval meer dan welkom. Zeker als de beloofde aanval op de gele trui, zoals uitgesproken door Quintana, vermoedelijk weer tot de allerlaatste berg van de allerlaatste bergetappe op zich laat wachten.
11 juli 2016 13:18
ik heb eens naar zijn uitslagen gekeken in grote rondes, en daar was duidelijk te zien dat hij goede uitslagen reed in de eerste anderhalve week van de grote ronde en dat hij daarna afzwakte.
11 juli 2016 13:52
Daniel Martin presteert tot dusver zeer goed en ik hoop ook echt dat hij deze vorm door weet te trekken. De eindoverwinning gaat hij inderdaad niet pakken, maar wellicht nog een mooie etappezeggen kan hij samen met mannen als Porte, Bardet (en misschien zelfs Yates nog wel) strijden voor een podiumplek. De Tour duurt echter nog lang en er komen nog zat zware etappes aan, dus het is te hopen dat hij er in ieder geval niet doorheen gaat zakken. Is en blijft toch een mooie aanvallende renner.
11 juli 2016 14:05
@Turtlehead: Quintana rijdt niet als een kanshebber??? Wijs me behalve Froome eens iemand aan die het beter doet!! Het wachten is op Quintana Day en daarvoor heb je evenveel geduld nodig als een gemiddelde Columbiaan van nature heeft....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.