Daniel McLay: “Voortbouwen op deze ritzege”

vrijdag 18 oktober 2019 om 10:41
Daniel McLay: “Voortbouwen op deze ritzege”

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Daniel McLay loopt de kantjes er geenszins vanaf in zijn laatste weken bij EF Education First. De Brit, die komend jaar in het tenue van Arkéa Samsic rondrijdt, bleef in de Tour of Guangxi Pascal Ackermann voor in de massasprint en pakte zo zijn eerste WorldTour-zege.

“Dit is mijn hoogst aangeschreven etappezege aller tijden. Ik ga proberen er het volgende seizoen op voort te bouwen”, reageerde McLay na afloop. Dat doet de 27-jarige coureur overigens niet in de roze kleuren van EF Education First, maar in het tenue van Arkéa Samsic. “Eerst volgde ik mijn jongens, maar uiteindelijk volgde ik mijn eigen pad. Op zulke brede wegen moet je het slim spelen en niet teveel moeite doen in de finale om te voorkomen dat iemand je passeert.”

Begin deze maand maakte Arkéa Samsic de komst van McLay bekend. Bij zijn nieuwe ploeg is de Brit in eerste instantie als lead-out aangetrokken: hij moet vooral ploegmaat Nacer Bouhanni door de vaak nerveuze slotfase van wedstrijden helpen. Voor McLay is zijn transfer een terugkeer op het oude nest, want tussen 2015 en 2017 kwam hij al uit voor de ploeg, voordat hij overstapte naar EF Education First.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone