Daniel Oss en Peter Kennaugh tekenen bij BORA-hansgrohe

dinsdag 1 augustus 2017 om 11:15
Daniel Oss en Peter Kennaugh tekenen bij BORA-hansgrohe

BORA-hansgrohe heeft twee versterkingen aangekondigd voor 2018. In een persbericht meldt de ploeg de komst van Daniel Oss en Peter Kennaugh. In de reglementen van de UCI staat dat ploegen vanaf 1 augustus transfers mogen aankondigen.

De 30-jarige Oss zal eind dit seizoen de overstap maken van BMC. Bij zijn nieuwe werkgever wordt hij herenigd met Peter Sagan (Liquigas) en Marcus Burghardt (BMC). “Oss stond altijd al op ons lijstje”, zegt teammanager Ralph Denk. “Hij is een betrouwbare renner en presteert heel het seizoen. Daarnaast is hij gewend om te werken voor de leiders binnen een team. Hij zal een sleutelrol gaan spelen in de voorjaarswedstrijden voor Sagan.”

Na zeven jaar in dienst van Sky zoekt Kennaugh een nieuwe uitdaging bij BORA-hansgrohe. Bij zijn nieuwe ploeg krijgt hij de kans zich verder te ontwikkelen als klimmer. “Hij zou in staat moeten zijn om kortere rittenkoersen te winnen en wij willen hem daarbij helpen”, laat Denk weten. “Peter zal een van onze leiders worden in rittenkoersen van een week.”

Beide renners laten weten uit te kijken naar hun nieuwe ploeg.

Dit artikel delen:

28 Reacties

MatthiasVDH 1 augustus 2017 om 14:33

@Jungle Man
Is niet elke transfer zo’n beetje een gerichte versterking? Ik vermoed dat de meeste ploegen enkel renners halen die ze nodig hebben. Ik zeg zo maar iets, ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten.

albertooo 1 augustus 2017 om 14:50

Zes jaar geleden dachten ze bij Sky nog dat Kennaugh de opvolger van Wiggins ging worden. Werd derde in de Route du Sud en zesde in de Ronde van Polen als 22-jarige. Het kan verkeren…

RRobson 1 augustus 2017 om 15:59

Oss inderdaad een heel mooie aanwinst voor het voorjaar. Is meer dan een knecht, kan diep in de finale nog een belangrijke rol spelen en als alle omstandigheden meezitten zelfs in een koers als Roubaix meedoen voor winst (ik dacht dat hij allesbehalve traag was in een sprintje). Jammer voor GVA, maar BMC haalde geloof ik wel Roelandts binnen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.