Danilo Wyss geeft zoektocht naar nieuwe ploeg nog niet op
Danilo Wyss als Zwitsers kampioen - foto: Cor Vos
vrijdag 29 januari 2021 om 11:46

Danilo Wyss geeft zoektocht naar nieuwe ploeg nog niet op

Danilo Wyss heeft nog altijd geen contract voor 2021, maar de 35-jarige renner is volgens de Zwitserse krant La Liberté nog altijd druk bezig met zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg. Wyss kwam vorig jaar nog uit voor NTT Pro Cycling.

Wyss begon zijn profcarrière in 2008 bij BMC en reed vervolgens elf jaar voor de Amerikaanse formatie. In 2019 en 2020 kwam hij uit voor het Zuid-Afrikaanse Dimension Data en opvolger NTT Pro Cycling. De ervaren knecht werd vijf jaar geleden nog eens Zwitsers kampioen op de weg.

De Zuid-Afrikaanse formatie besloot eind vorig jaar zijn aflopende contract niet te verlengen en dus is Wyss op zoek naar een nieuwe werkgever. Wyss hoopt nog ergens een contract te versieren, bij een WorldTour-formatie of een ploeg met een ProTeam-licentie.

De ervaren renner verwacht, na enkele vruchteloze gesprekken, eind januari duidelijkheid te kunnen verschaffen over zijn toekomst. “Er zijn veel renners met een onzekere toekomst. Ik hoop niet dat er nu een einde komt aan mijn profavontuur”, zo liet Wyss eerder nog weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.