Dankbare Andres Ardila: “Nu kijken welke aanbiedingen er liggen”
foto: IsolaPress
maandag 24 juni 2019 om 09:14

Dankbare Andres Ardila: “Nu kijken welke aanbiedingen er liggen”

Andres Camilo Ardila stelde gisteren zijn eindzege veilig in de Giro d’Italia U23. Vanaf het moment dat er geklommen moest worden, was de Colombiaan (20) een klasse apart. En met een royale voorsprong pakte hij de winst. Meerdere WorldTour-teams trekken intussen al aan zijn mouw.

“Ik ben enorm gelukkig”, vertelde Ardila aan Ciclismo Internacional. “In de eerste plaats wil ik God bedanken dat Hij mij de kracht gaf om te kunnen strijden voor deze titel. En bovenal dat ik de titel kon meenemen naar mijn thuisland. Deze overwinning is voor al mijn landgenoten. Ook mijn ploegmaats, die geweldig werk verrichtten, hebben goed gekoerst. Ze werkten goed samen en meer nog dat het mijn overwinning is, is dit een overwinning van hen.”

Ook bedankte hij de mecanicien, de masseur en de technicus die hem bijstonden tijdens de Baby Giro. “En vooral wil ik de twee meest belangrijke mensen in mijn leven bedanken: mijn ouders. Zij zijn mijn drijfveer om door te gaan en te slagen in het profwielrennen.”

WorldTour
Zijn prestaties zijn ook de WorldTour-teams niet ontgaan. De beloftevolle klimmer kan intussen rekenen op de belangstelling van meerdere teams, vertelde hij al. Ardila: “Nu is de tijd gekomen om te bekijken welke aanbiedingen er liggen en ongetwijfeld, op een later moment, laat ik weten waar mijn toekomst ligt. Daarvoor moet ik eerst goede afwegingen maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.