Danny en Boy van Poppel tekenen bij Wanty-Gobert
foto: Cor Vos
zondag 18 augustus 2019 om 13:56

Danny en Boy van Poppel tekenen bij Wanty-Gobert

Danny van Poppel (26) verlaat Jumbo-Visma aan het einde van dit seizoen. Hij tekent een contract bij Wanty-Gobert, waar hij herenigd wordt met zijn voormalige ploegleider Hilaire Van de Schueren. Ook zijn broer Boy van Poppel (31) gaat naar de Belgische ploeg; hij verlaat Roompot-Charles.

De zonen van oud-topsprinter Jean-Paul van Poppel tekenen voor twee jaar bij Wanty-Gobert. Eerder werkten Danny en Boy bij Vacansoleil al samen met Van der Schueren. Daarna gingen zij naar Trek. Danny van Poppel reed daarna nog voor Team Sky (twee jaar) en LottoNL-Jumbo (twee jaar). Boy reed tot en met 2018 bij Trek-Segafredo. Dit seizoen komt hij uit voor Roompot-Charles, de ploeg die mogelijk gaat stoppen.

Mogelijk Tour de France
“Ik ben zeer blij om vanaf volgend seizoen Wanty-Gobert te vervoegen”, zegt Danny. “Ze bieden me veel kansen, en bovendien, samen met mijn broer. Hoe ouder we worden, hoe meer we beseffen hoe speciaal het is om een sterk duo te vormen. Hilaire Van der Schueren heeft al jaren vertrouwen in mij, en in onze tandem, zowel in betere als in mindere periodes, dus het voelt goed om voor dit Belgische team te rijden.”

“Voor mij persoonlijk is plezier hebben het belangrijkste, maar daarnaast ben ik ook wel erg ambitieus. Ik wil elke vechten voor elke kans die ik krijg, in de hoop dit samen te doen met een nieuwe Wanty-Gobert sprinttrein. Waarom niet in de Tour de France?”, aldus de jongste Van Poppel. Wanty-Gobert kwam de laatste twee jaar aan de start in de Ronde van Frankrijk.

In dienst van Danny
Boy ziet het als een voordeel om weer samen te rijden met zijn broer. “Het is net iets makkelijker om op mekaar in te spelen en ook heb je altijd een tikkeltje extra te geven. Ik kijk dus al uit om opnieuw volledig in dienst van het team te gaan rijden, na een jaar waarin ik vaak mijn eigen kans mocht gaan en een aantal mooie ereplaatsen kon verzamelen. Er staan ons nog mooie dingen te wachten”, zegt hij.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
18 augustus 2019 14:07
Zeer mooie transfer voor Wanty

Om te reageren moet je ingelogd zijn.