dinsdag 28 mei 2024 om 19:30

Danny Nelissen mist het commentaar geven niet: “Geforceerd, maar dat vind ik prima”

Video Danny Nelissen mist het commentaar geven ‘helemaal niet’. Dat gaf de voormalig wereldkampioen bij de amateurs aan tijdens de WielerFlits Podcast bij de Launch Party van het RIDE Zomernummer. Er kwam geforceerd een einde aan het commentaar geven bij de NOS, geeft hij aan. “Maar dat vind ik prima. Het neemt niet weg dat ik nog steeds geniet van de sport,” geeft Nelissen aan.

Volgens Nelissen was het nooit het plan om bij de NOS aan de slag te gaan als commentator. “Wat heel veel mensen niet weten, is dat ik het commentaar geven al heb opgegeven toen ik bij Eurosport zat. Bij de NOS viel ik in voor een zieke medewerker, maar ik had aangegeven dat het mijn ambitie niet was om dat te doen. Ik wilde eigenlijk gewoon de analyse doen. Vijf minuutjes en dan weer weg, in plaats van dagen lang aan die microfoon in dat hok met de co-commentator.”

foto: George Deswijzen

“Je bent een goede commentator of een slechte commentator”, vervolgt Nelissen. “Er zijn geen vier smaken en dat betekent dat je gewoon alles moet lezen. Daar heb ik gewoon geen tijd meer voor.”

Toch had de voormalig wielrenner het commentaar geven dus wel weer opgepakt in zijn tijd bij de NOS. “Dat was wel met het idee dat het tijdelijk zou zijn”, aldus de huidige commercieel directeur van het Shimano Experience Centre in Valkenburg.

De NOS besloot in het voorjaar van 2023 niet verder te gaan met de commentator en analist nadat er een klacht was ingediend en ophef was ontstaan. “Dat werd toen geforceerd en dat vind ik prima. Het neemt niet weg dat ik nog steeds geniet van de sport. Ik kijk gewoon daar waar wielrennen te volgen is, en over het commentaar geven heb ik geen mening of dat slecht of goed is. Ik denk daar gewoon mijn eigen ding bij.”

Het koershart van Nelissen is er nog steeds en ook is hij nog wel bezig met analyseren. “Dan geniet ik van de sport. Als er hele domme of slimme acties zijn, zijn dat dingen die ik onthoud. En dat probeer ik dan voor mezelf nog altijd wel een beetje te analyseren. Dat zit toch nog een beetje in me”, besluit de Limburger lachend.

Listen to “RIDE Zomer Podcast over Van der Poel en Pogacar, met Danny Nelissen” on Spreaker.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.