Danny van Poppel debuteert bij LottoNL-Jumbo met zege in Valencia
woensdag 31 januari 2018 om 16:07

Danny van Poppel debuteert bij LottoNL-Jumbo met zege in Valencia

Danny van Poppel heeft LottoNL-Jumbo de eerste zege van het seizoen bezorgd. Dat deed de Nederlandse sprinter in de Ronde van Valencia, waar hij in Peñiscola – na 191,4 kilometer koers – de betere was van Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) en Jürgen Roelandts (BMC).

Mancebo in de vlucht
De etappe werd vormgegeven door een kopgroep van vier renners. De bekendste daarvan reed voor de kleinste en meest onbekende ploeg van allemaal, namelijk good old Francisco ‘Paco’ Mancebo. De inmiddels 41-jarige Spanjaard rijdt zijn koersen tegenwoordig voor de Inteja Dominican-ploeg uit de Dominicaanse Republiek. Zijn medevluchters waren Paul Ourselin (Direct Energie), José Manuel Díaz (Israel Cycling Academy) en Ibai Salas (Burgos-BH).

LottoNL-Jumbo neemt peloton op sleeptouw
De maximale voorsprong van het leidende kwartet bedroeg vijf minuten. Onder meer LottoNL-Jumbo zette een renner op kop om het gat te dichten. Achttien kilometer voor de finish was het zover en konden de sprinters zich langzaamaan gaan voorbereiden op de eindspurt. De Nederlandse ploeg nam veel hooi op de vork in het peloton in dienst van Danny van Poppel.

Goede binnenkomer Van Poppel
In de slotkilometers kwamen enkele renners ten val, maar veel impact op het peloton had dat niet. Twee kilometer voor het einde zag Gianni Moscon wel zijn kans schoon om ervan tussen te glippen. De Italiaan van Sky werd achtervolgd door twee mannen van LottoNL-Jumbo, waarna Moscon in de laatste lijn gegrepen werd. Gijs Van Hoecke zette Van Poppel op kop af, die indrukkwekkend doortrok tot op de streep.

Door zijn overwinning mag Van Poppel morgen in de tweede rit de leiderstrui dragen.

RIDE Magazine
77 Reacties
Sorteer op:
1 februari 2018 11:47
@RV; Dat heb ik idd geschreven en dat is natuurlijk ‘een bij wijze van’, misschien had ik die nuance er moeten bijschrijven! Ik begrijp echt wel dat het geen echte oplossing is maar er zo veelvuldig over zeuren lost ook niets op. Ik ben niet een groot fan van Been maar de kritiek op haar en het taalgebruik daarbij vind ik soms buitenproportioneel en onbeschoft. Als ik die kritiek lees dan denk ik soms bij mezelf; als je het echt zo vreselijk vindt allemaal waarom luister en kijk je überhaupt dan nog. Als ik me ergens zo verschrikkelijk aan erger dan kijk of luister ik gewoon niet meer, maar ga daar niet eindeloos over doorzeuren. Verder zijn er bij de stemming van beste commentatoren eind vorig jaar toch best veel mensen die op haar hebben gestemd. Ze stond op plek 3 van beste commentatoren. Niet iedereen vind haar blijkbaar slecht. Als er dan mensen zijn die schrijven dat iedereen haar vreselijk vind is dat dus onjuist.
1 februari 2018 13:17
de kop is eraf

Om te reageren moet je ingelogd zijn.