Danny van Poppel kijkt na zesde plaats in Parijs uit naar 2022: “Dan ga ik lead-out spelen”

zondag 18 juli 2021 om 20:40
Danny van Poppel kijkt na zesde plaats in Parijs uit naar 2022: “Dan ga ik lead-out spelen”

foto: Cor Vos (archief)

Het is een publiek geheim dat Danny van Poppel volgend jaar zal uitkomen voor BORA-hansgrohe. Zelf is hij de officiële datum van 1 augustus ook vast voor, want na de Tour de France-rit naar Parijs bevestigt hij zijn vertrek naar de Duitse ploeg. “Volgend jaar is een nieuw avontuur, dan ga ik lead-out spelen. Daarom pakte ik deze kans ook”, vertelt hij na zijn zesde plek in Parijs.

“Het ging wel aardig”, lachte de jongste Van Poppel voor de camera’s van de NOS. “Ik zat heel goed, maar de benen zaten ook vol verzuring. Ik zat in het wiel bij Philipsen, maar door zijn move naar rechts moest ik twee tellen stoppen waardoor ik wel snelheid verloor. Er gebeurt zo veel in een sprint, dat gaat zo snel. Ik ben wel tevreden. Ik heb mee kunnen sprinten en heb mij laten zien.”

De sprinter van Intermarché-Wanty-Gobert vond het een bijzondere ervaring, sprinten op de Champs-Élysées. “Het was de eerste keer voor mij hier. Ik heb Parijs gehaald en dat is heel mooi. Ik ben wel al twee keer eerder gestart, maar heb het toen niet gehaald. Dit was al een doel op zich”, geeft hij aan.

Van Poppel zegt met gemengde gevoelens in Parijs te staan. “Natuurlijk hoop je een keer te winnen of top-5 te halen, maar het niveau is super hoog. Ik ben daarom op zich tevreden, al kan het achteraf altijd beter”, vertelt hij. Het is voorlopig ook de laatste kans voor Van Poppel, die volgend jaar als helper van Sam Bennett bij BORA-hansgrohe hoopt de Tour de France te betwisten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone