zondag 21 augustus 2022 om 17:31

Danny van Poppel loodst Bennett naar tweede zege: “We moeten oogsten nu”

Video Danny van Poppel had vandaag wederom een groot aandeel in de overwinning van Sam Bennett in de tweede rit van de Vuelta. De Ier van BORA-hansgrohe klopte in de sprint uiteindelijk Mads Pedersen en Daniel McLay. “We hebben altijd in Sam geloofd en dat betaalt zich nu uit.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was hectisch vandaag. Door de enorme tegenwind wist ik dat ik niet te vroeg moest komen. Ik denk dat ik hem op de perfecte manier heb afgezet. Nu dat Sam zo goed in vorm is en ik vertrouwen in mezelf heb, moeten we oogsten”, vertelde de Nederlander na afloop aan onder meer WielerFlits.

Voor de mannen van BORA-hansgrohe is het dus twee op een rij in Nederland. “Het is niet hetzelfde niveau als de Tour de France, maar de Vuelta is ook zeker niet mis. Sam bewijst dat hij een topper is. We hebben altijd in hem geloofd en dat betaalt zich nu ook uit.”

“Dit is zo mooi om dit in Nederland te kunnen”, ging Van Poppel verder. “Het is bijzonder om hier in Nederland te kunnen koersen en te kunnen winnen. Er kwam wel wat druk bij vandaag, maar dat hoort er ook wel bij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.