Danny van Poppel sprint naar indrukwekkende zege in Binche-Chimay-Binche
foto: Sirotti
dinsdag 2 oktober 2018 om 17:34

Danny van Poppel sprint naar indrukwekkende zege in Binche-Chimay-Binche

Danny van Poppel heeft de 31e editie van Binche-Chimay-Binche op zijn naam geschreven. De Nederlander van LottoNL-Jumbo ging al bijzonder vroeg aan op de hellende aankomststrook, maar wist zijn concurrenten weg te blazen. De Belgen Yves Lampaert en Oliver Naesen moesten genoegen nemen met de dichtste ereplaatsen.

In het Franstalige gedeelte van België stond vandaag de 31e editie van Binche-Chimay-Binche op het programma. Vorig jaar kwam Jasper De Buyst als eerste over de streep. De renner van Lotto Soudal was dit jaar echter niet van de partij. Wie wél aan het vertrek stonden van deze 197 kilometer lange eendagskoers? Landgenoten als Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen, Philippe Gilbert en Arnaud Démare.

Quick-Step Floors zorgt voor waaierkoers 
Het duurde meer dan twee uur, maar Quentin Jauregui, Clément Orceau, Tom Devriendt, Dimitri Peyskens, Cedric Raymackers en Lennert Teugels kregen uiteindelijk de zegen van het peloton. De kopgroep reed in druilerige omstandigheden een maximale voorsprong bijeen van drie minuten, maar had de pech dat Quick-Step Floors zin had in een waaierkoers.

Zdeněk Štybar op zoek naar eerste seizoenszege 
Door de tempoversnelling van de Belgische ploeg brak het peloton in verschillende stukken. Hierdoor begon een uitgedunde groep aan de finale, van waaruit verschillende renners probeerden weg te rijden. Uiteindelijk wisten tien sterke beren zich af te scheiden.

Zdeněk Štybar, Yves Lampaert, Sander Armée, Stijn Vandenbergh, Arnaud Démare, Maarten Wynants, Timothy Dupont, Ludwig De Winter, Benjamin Declercq en Christophe Laporte: de winnaar leek uit dit groepje te komen. Vandenberg was de meest bedrijvige vooraan, maar het was uiteindelijk Štybar die er solo vandoor ging.

LottoNL-Jumbo en Van Poppel keren terug 
De Tsjech leek op weg naar zijn eerste zege van het seizoen, maar plots was LottoNL-Jumbo daar. De Nederlandse formatie zette zich vol op kop voor sprintkopman Van Poppel. Hierdoor smolt de voorsprong van Štybar als sneeuw voor de zon.

Net voor het ingaan van de laatste kilometer werd de moegestreden ex-crosser ingerekend. Het was vervolgens Van Poppel die al bijzonder vroeg aanging op de hellende aankomststrook. De Nederlander wist op de keitjes echter iedereen uit het wiel te kletsen, en kon dan ook uitgebreid zegevieren.

Derde seizoenszege voor Van Poppel
Van Poppel boekte hiermee zijn derde zege van het seizoen. Eerder won de 25-jarige sprinter al de openingsetappe van de Ronde van Valencia en Halle Ingooigem. Voor zijn werkgever LottoNL-Jumbo is het alweer de 32e zege van 2018. Met Taco van der Hoorn (4e) en Cees Bol (10e) eindigden er nog twee Nederlanders bij de eerste tien.

Naast Van Poppel werd ook Dupont het podium opgeroepen. De Belg van Wanty-Groupe Gobert mag zich namelijk eindwinnaar noemen van de Napoleon Games Cup. Dit is een regelmatigheidsklassement dat bestaat uit tien Belgische eendagswedstrijden, waaronder Binche-Chimay-Binche.

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2018 21:10
Zijn er nog ergens bewegende beelden terug te kijken?
2 oktober 2018 21:27
@redactie:
"Landgenoten als Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen, Philippe Gilbert en Arnaud Démare"
Van mij mag het hoor, maar is de officiële policy nu dat WF.nl zowel een NL als BE site is? Uit de balans van de berichten blijkt dat verder nog niet helemaal.
    2 oktober 2018 23:31
    Landgenoten slaat op de twee namen (Groenewegen en Van Poppel) voor de comma. De namen achter de comma (Gilbert en Demare) horen daar dus niet bij.
    3 oktober 2018 08:24
    Exact, taalkundig klopt het.
2 oktober 2018 23:50
De aanhouder wint. Eindelijk succes voor deze sympathieke Nederlander....sorry natuurlijk weer een Brabander...!
2 oktober 2018 23:57
Net de beelden nog eens teruggekeken bij Eurosport. In die laatste 10km had Stybar op z'n minst net zoveel voordeel van de motor als het peloton. Die wegen daar zijn ook vrij smal dus die motorcamera kan ook bijna nergens naar toe. In de laatste kilometers had Stybar zelfs vaker de motor voor hem dan het peloton.
3 oktober 2018 08:34
Eigenlijk geen sprint, meer een Nijdammetje.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.