Danny van Poppel tekent contract bij Vacansoleil-DCM
vrijdag 21 september 2012 om 18:43

Danny van Poppel tekent contract bij Vacansoleil-DCM

foto: Sirotti

Danny van Poppel maakt voor volgend seizoen de overstap van het Rabobank Continental Team naar Vacansoleil-DCM. De 19-jarige Nederlander tekent een tweejarig contract bij de ploeg van Daan Luijkx. “Ik wil deze kans grijpen en via deze weg mezelf verder ontwikkelen als renner,” zegt Van Poppel op de website van zijn toekomstige werkgever.

“Bij Vacansoleil-DCM zal ik deels hetzelfde programma rijden als bij mijn huidige ploeg en de focus ligt volgend jaar dan ook op de kleinere wedstrijden,” zo vervolgt Van Poppel. “Ik zal steeds sterker moeten worden met een uitgebalanceerd programma,” aldus de Nederlander die dit weekend aan de start staat van het WK voor beloften in Valkenburg.

General Manager Daan Luijkx zag zijn aankoop goed presteren dit seizoen: “Een renner die als eerstejaars belofte ritten kan winnen in de Thüringen Rundfahrt en de Vuelta a Leon heeft heel wat in huis. Belangrijk is dat we zijn belastbaarheid nauwgezet in de gaten houden,” stelt hij. Opmerkelijk is dat de vader van Danny, voormalig topsprinter Jean-Paul, bij Vacansoleil-DCM actief is als ploegleider.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.