Danny van Poppel zegeviert in vijfde rit Polen
Ilario Biondi/ATCommunication©2017
woensdag 2 augustus 2017 om 16:40

Danny van Poppel zegeviert in vijfde rit Polen

Danny van Poppel heeft de vijfde etappe in de Tour de Pologne 2017 gewonnen. De 24-jarige Nederlander van Sky was in de zeiknatte straten van Rzeszów de snelste van een elitegroep. Hij hield Luka Mezgec en Peter Sagan achter zich. Die laatste blijft in het bezit van de leiderstrui.

Tolhoek mee in vroege vlucht
Het regende woensdag pijpenstelen in Polen. In een korte maar heuvelachtige rit, ontstond er al vrij snel een sterke kopgroep. Maxime Monfort (Lotto Soudal), Maximillian Schachmann (Quick-Step Floors), Tejay van Garderen (BMC), Moreno Moser (Astana) en onze landgenoot Antwan Tolhoek kozen het hazenpad. Door de natte weersomstandigheden had het peloton de grootst mogelijke moeite om de koplopers terug te pakken. Op de laatste klim van de dag ontbond Van Garderen zijn duivels en dat betekende het einde van de kopgroep. Sky bracht in dienst van Van Poppel op enkele kilometers van de meet echter alles weer samen. Onze landgenoot kon de klus daarna van kop af aan klaren.

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2017 22:07
Dank voor alle updates.
Geen enkele sprinter zit erg goed bij Sky, in die zin dat er niet snel een team om je heen zal worden gebouwd. Swift en Viviani waren/zijn er ook niet volmaakt gelukkig?
Ben benieuwd hoe lang Van Poppel nog rijdt bij Sky; zooo slecht zit ie er nu ook weer niet, als je ziet/leest dat ze vandaag toch voor netjes voor hem hebben gereden.

@ Kelder de Man
Voor werk, en ik kom niet uit Assen maar uit Waalwijk (en gefietst bij Presto In Drunen), maar mijn achternaam is (Van) Assen. ;-)
2 augustus 2017 22:42
@pietertje
Sagan heeft gewoon een ontzettende voorsprong door zijn mtb verleden maar in principe is zijn nivo voor menigeen haalbaar.
Werkte zelf in de winter in de bouw om spiermassa te kweken en roeien en zwemmen natuurlijk.
Alaplilippe was voormalig langlaufer dacht ik, een sport voor bikkels die de eerste tien minuten na de finish geen tijd hebben voor een microfoon.
2 augustus 2017 22:54
Wat is er gebeurt met Slagter en de Plus?
2 augustus 2017 22:59
Slagter was betrokken bij een valpartij op 20 kilometer van de aankomst. Grote kans dat hetzelfde opgaat voor De Plus.
3 augustus 2017 20:43
De Plus was in de ochtend ziek, voor de 5de rit...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.