‘Darwin Atapuma naar Cofidis’

dinsdag 30 oktober 2018 om 08:45
‘Darwin Atapuma naar Cofidis’

foto: Sirotti

Volgens Velo-Club doet John Darwin Atapuma in 2019 een stapje terug. De Colombiaan zou verkassen naar de Franse ProContinentale ploeg Cofidis. Zijn aflopende contract bij UAE Emirates wordt niet verlengd.

De 30-jarige klimmer reed de afgelopen twee seizoenen voor de World-Tour-ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn beste resultaat was een tweede plaats in de achttiende etappe van de Tour de France van 2017. In diezelfde Tour eindigde Atapuma als vierde in het bergklassement. Dit seizoen wist hij geen indruk te maken. Een tiende plaats in de vijfde rit van de Vuelta a San Juan Internacional was zijn beste prestatie. Na de Tour de France in juli kwam Atapuma niet meer in actie.

Voordat de voormalig Colombiaans kampioen bij UAE Emirates terecht kwam, reed hij eerst drie seizoenen voor BMC. Hij won daar onder meer een rit in de Tour de Suisse 2016 en eindigde in datzelfde jaar als negende in het algemeen klassement van de Giro d’Italia. Bij Cofidis zal Atapuma, naast de gebroeders Herrada, de man moeten worden voor het klimwerk.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Scott Sunderland 30 oktober 2018 om 08:59

En ik vermoed dat Daniel Teklehaimanot weer mag vertrekken na niet eens een heel seizoen. In ieder geval is zijn contract nog niet verlengd en staat hij net als vorig jaar op de lijst met renners zonder contract.

finton 30 oktober 2018 om 09:31

Teklehaimanot viel me ook op. Toch een goeie renner. Zou het iets met die visumproblemen te maken hebben? Ook Berhane en Debesay lijken eruit gekiept te worden bij DD.

On topic: Pakt misschien wel goed uit voor Atapuma, in een vrije rol.

lander luypaert 30 oktober 2018 om 09:06

Dit is zo rot dat ze zijn contract niet verlengde…

rahimns 30 oktober 2018 om 09:33

Zou dit niet een prima klimknecht voor Tom zijn geweest

Mathieu Moller 30 oktober 2018 om 10:01

Atapuma is zo'n typische hollen-en-stilstaan-klimmer, dus lijkt me niet echt bruikbaar voor één-strak-tempo-klimmer Dumoulin.

IlPirata 30 oktober 2018 om 10:23

@
rahimns zeker, maar sunweb denkt zich met roche en power voldoende te hebben versterkt bergop. En op zich is dat heel jammer, want ik had Oomen en Kelderman graag gespaard zien worden voor de tour en vol op de giro of vuelta zien gaan.
Maar we gaan het zien.

brianbentert 30 oktober 2018 om 11:29

Zal als “soort vervanger” van Navarro komen. Echter Is hij wel een heel ander type renner dan hem. Type aanvaller voor dagsucces.
In die vrije rol zie ik hem nog wel een winstje pakken ergens.

Titaantje 30 oktober 2018 om 15:32

Leuke aanwinst als hij zijn niveau weer aantikt.

Scott Sunderland 30 oktober 2018 om 19:30

Goede keuze wel van hem. Hij zal vaker voor zichzelf mogen rijden en lekker aanvallen. De laatste twee jaar is hij stil blijven staan in zijn ontwikkeling. Wat weggedeemsterd. Mogelijk kan hij weer op niveau komen en voor wat verassingen gaan zorgen.

Romāns Vainšteins 30 oktober 2018 om 20:13

Atapuma is er een om in rondes steeds in de aanval te gooien. Hopen dus voor Cofidis dat hij zijn conditie op het peil kan krijgen dat dat mogelijk te maken.

Chaba 31 oktober 2018 om 09:20

Toch iemand waar ik zoveel meer van had verwacht. Misschien komt het er uit als hij iets meer vrijheid krijgt en wat minder druk voelt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair