Dauphiné geslaagd: Xandro Meurisse is klaar voor zijn Tourdebuut

Door , maandag 17 juni 2019 om 15:58
Dauphiné geslaagd: Xandro Meurisse is klaar voor zijn Tourdebuut

©Cor Vos

“Nooit gedacht dat ik in de mogelijkheid was om een top vijftien in het eindklassement van zo een hoog aangeschreven wedstrijd te behalen, want ik ben geen pure klimmer. Ik ben fier.” Tot zover de terechte reactie van Xandro Meurisse na het Critérium du Dauphiné.


De voorjaar van Xandro Meurisse draaide door allerlei omstandigheden een beetje in de soep. Maar zijn zomerperiode heeft de 27-jarige West-Vlaming van Wanty-Gobert prima ingezet. In de cols klampte Meurisse verbazend lang aan bij de klassementsrenners. Meer zelfs, in de slotrit maakte hij deel uit van het groepje met toppers als Quintana, Bardet, Fuglsang en Pinot en eindigde hij fraai negende.

“Vanaf de start had ik een goed gevoel en ik heb zelfs getwijfeld om met de ontsnapping mee te springen”, doet Meurisse zijn verhaal van de dag.  “Ik heb de groep van twaalf zien wegrijden, maar uiteindelijk heb ik gekozen om bij de favorieten te blijven. Spijtig dat Fabien en Guillaume ziek waren, maar Marco Minnaard heeft me goed geholpen, wat me vertrouwen gaf.”

“Nu herstellen”
“Ik kwam nooit echt in de problemen, maar ik was blij om op de top van de voorlaatste col mijn wagonnetje bij de favorieten aan te haken. Vervolgens heb ik alles uit de kast gehaald om op de laatste hellingen naar Champéry erbij te blijven. De laatste kilometer ben ik nog naar voor gereden om de sprint goed aan te pakken. Ik ben blij om deze Dauphiné met een top 10 af te sluiten.”

Meurisse mag meer dan trots zijn op zijn Franse achtdaagse. “Ik had nooit gedacht dat ik in de mogelijkheid was om een top vijftien in het eindklassement van zo een hoog aangeschreven wedstrijd te behalen. Ik ben immers geen pure klimmer.” Hij kan met vertrouwen verder werken richting juli. “Maar eerst ga ik goed uitrusten en herstellen van deze zware editie. Daarna ga ik met het team op hoogtestage om fris aan de start van de Tour te staan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.