Dauphiné-leider Moscon: “Ik ben hier om Thomas en Kwiatkowski te helpen”
donderdag 7 juni 2018 om 20:18

Dauphiné-leider Moscon: “Ik ben hier om Thomas en Kwiatkowski te helpen”

Gianni Moscon is na de eerste bergetappe in het Critérium du Dauphiné de nieuwe leider in het algemeen klassement. De 24-jarige Italiaan nam het gele tricot over van zijn ploeggenoot Michał Kwiatkowski, die nu op zes seconden als tweede staat. Met Geraint Thomas staat er nóg een renner van Sky bij de eerste drie.

“Ik had niet verwacht na vandaag aan de leiding te staan!”, vertelt Moscon in het flashinterview. “Ik ga ervan genieten vrijdag, maar Geraint en Michał zijn onze twee kopmannen die de Dauphiné kunnen winnen. Mijn rol verandert niet door het dragen van de leiderstrui. Ik ben hier om een van onze kopmannen aan de eindzege te helpen. Julian Alaphilippe was vandaag weliswaar de beste op deze relatief korte slotklim, maar ik denk dat G de sterkste renner is om het eindklassement te winnen.”

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2018 20:22
Man wat heb ik een ontiegelijke grafhekel aan Sky. Rupert Murdoch ga lekker het waterpolo kapot maken met je oneindige fortuin en duurbetaalde advocaten.
7 juni 2018 20:35
Toekomstig tour winnaar deze knaap van 24
7 juni 2018 20:44
Beetje raar dat hij zegt voor Thomas en Kwiatkowski te gaan werken, terwijl die laatste hem vandaag niet kon bijhouden. Ik neem aan dat het alle ballen op Thomas is.
7 juni 2018 20:45
Absoluut geen toekomstig tourwinnaar. Profiteert van een laffe finale en de TTT.
7 juni 2018 20:45
Fraaie coureur van wie ik hoop dat het niet per se SKY is die hem zo'n klasse-coureur maakt en dat hij maar snel naar een Astana of Bahrein verkassen mag om daar kopman te gaan worden. Lijkt op Dumoulin maar met meer allure en energie.
7 juni 2018 21:11
Lijkt op Dumoulin, hoewel Moscon bovendien nog is uitgerust met een betere sprint en goede ouderwetse Italiaanse vendetta-mentaliteit. Dit was er eentje geweest om los te laten in Abessynië
7 juni 2018 21:20
Zeer getalenteerd renner en wel interessant te volgen welke kant hij op zal gaan. Ronderenner, klassiekerspecialist of een combinatie daarvan?
Hoewel hij een zekere reputatie heeft vind ik hem in interviews en op het podium nogal bedeesd, en straalt hij uiterlijk niets uit van een straatvechter.
7 juni 2018 21:46
Aan de auto hangen en u racistisch uitlaten tov collega's vind ik nu niet direct een toonbeeld van klasse. Evenmin deze standaardtekstjes. Als je de jeuk krijgt van Froome dan is dit helemaal niet om aan te zien. Het scheve kopje gaat nog eens trillen alsof het afwil van een ingedrongen sekte . Geef mij dan maar Bauke Mollema, daar zit een meer regelmatig patroon in het gehark.
7 juni 2018 21:50
'Il Trattore di Trento' ,..

Zo'n bijnaam krijg je niet omdat je poesjes uit boompjes redt.

Dat die SKY-interviews tegen het gedrogeerde aan zo suf en slaafs overkomen jazeker, daarom wil ik ook dat hij weg gaat.
7 juni 2018 22:12
=> hij komt uit een landbouwersfamilie
Zijn capaciteiten op alle tereinen zijn fantastisch maar het is nog geen totaalplaatje.
Zijn benen ogen nu nog slanker, jojo'en met gewicht 68 - 74 kg, maakt Moscon het mogelijk? Sky zal het plannen in ruil voor een zitje op de bergtrein en in 2de instantie 'De Klassiekers'. Voor Moscon zelf dus beter straks alle knowhow meegraaien op een usb-stick en elders overal 1ste man worden.

Misschien dat hij in een mooier tenue (Bahrein) (en met wat oefening voor de spiegel) meer stijl bevangt.
7 juni 2018 23:03
Moscon is in mijn ogen op veel manieren te vergelijken met Boasson Hagen tijdens zijn jaren bij Sky
8 juni 2018 02:21
Edit redactie: Niet op de man spelen.
8 juni 2018 07:50
Op zich moet Moscon de drie resterende slotklimmen in het Criterium aankunnen.
8 juni 2018 08:30
Ik zie toch niet per se een ronderenner in deze knaap en deze slotklim lijkt mij gezien het soort renners die vooraan eindigen, niet echt echt representatief voor echte klimmersbenen. Zie dat meer puncheurs/heuvelhobbelaars het goed hebben gedaan.
Wel een renner die op heel veel terreinen goed uit de voeten kan. Beetje type Tiesj Benoot misschien?
8 juni 2018 08:46
fietsen kan deze knap, maar.....
Is dat process tegen hem inzake het opzettelijk duwen van reichenbach al geweest?
8 juni 2018 09:36
@Jungle Man, In april was er een hoorzitting, maar er is nog geen definitieve uitspraak gedaan in de zaak in afwachting van nader onderzoek.
8 juni 2018 10:53
Graag een portie karma voor deze racist, die notabene ook nog eens andere renners van de fiets afduwt. Wat een pracht product weer van Sky..
8 juni 2018 13:45
Thomas: 'ik ben hier om Kwiat en Moscon te helpen'.
Kwiat: 'ik ben hier om Thomas en Moscon te helpen'.
8 juni 2018 15:15
Alle 3 + Bernal > Het liefst winnen we de TTT en Froome is een dotje.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.