David Boucher hangt na dit seizoen fiets aan de haak
foto: Cor Vos
dinsdag 5 maart 2019 om 13:20

David Boucher hangt na dit seizoen fiets aan de haak

David Boucher is bezig aan zijn laatste seizoen als wielrenner. Dit laat de bijna 39-jarige Belgische coureur van Tarteletto-Isorex weten aan La Voix du Nord.

Op het palmares van Boucher staan dagzeges in de rondes van Loir-et-Cher, Bretagne en de Somme, het eindklassement van de Ronde van Antwerpen en het BK tijdrijden voor elites zonder contract. In 2012 reed hij met de Ronde van Spanje zijn enige grote ronde, maar deze wist hij niet uit te rijden.

Boucher, die zich in 2013 tot Belg liet naturaliseren, staat vooral bekend om zijn aanvallende manier van koersen. Hij was met grote regelmaat te vinden in vroege vluchten.

In 2005 debuteerde Boucher op het ProContinentale niveau bij MrBookmaker.com-Sportstech. Via Unibet kwam hij in 2007 terecht bij Landbouwkrediet, waarvoor hij in totaal vier jaar zou rijden. Daarna kwam Boucher vijf seizoenen uit op uit op WorldTour-niveau. Omega Pharma-Lotto gaf hem in 2011 in een contract en FDJ nam hem vervolgens voor vier jaar in dienst.

Daarna zette Boucher de stap terug naar het Continentale niveau. Na een jaar bij Crelan-Vastgoedservice en Pauwels Sauzen – Vastgoedservice kwam Boucher in 2018 uit bij Tarteletto-Isorex, de ploeg waarvoor Boucher aan het einde van het seizoen zijn laatste wedstrijd zal rijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.