David De la Cruz gaat voor top vijf in Vuelta
Foto: Sirotti
zondag 6 november 2016 om 13:29

David De la Cruz gaat voor top vijf in Vuelta

David De la Cruz was met een zevende plaats in de eindrangschikking een van de revelaties in de voorbije Ronde van Spanje. De 27-jarige Spanjaard hoopt volgend seizoen deze prestatie te verbeteren. “Ik hoop dat deze Vuelta een keerpunt vormt voor mijn vertrouwen”, vertelde hij aan de Spaanse sportkrant Marca.

Het Spaanse wielrennen heeft te maken met een wisseling van generaties. Hoewel Contador, Valverde en Rodriguez allemaal hun contract verlengd hebben, zal de nieuwe generatie het binnen enkele jaren over moeten nemen. David De la Cruz – die voordat hij wielrenner werd als kassamedewerker werkzaam was – ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Ondanks dat we minder ploegen hebben dan voorheen, hebben we nog steeds goede renners. Er zijn minder kansen dan vroeger, maar het Spaanse wielrennen staat er goed voor. Landa, Izagirre, Rubén Fernández, Lobato, Rosón, Barbero. Er wordt gezegd dat deze nieuwe lichting niet goed is, maar ik zie uitzonderlijke renners. Maar geen enkel land ter wereld heeft renners als Contador of Valverde.”

Volgend jaar hoopt hij het nog beter te doen in de Vuelta. “Wanneer je zevende wordt, heb je altijd de hoop om het beter te doen. Ik ga vechten voor een vijfde plek, maar dat zal niet gemakkelijk worden.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
6 november 2016 13:34
Hij is zelf vast blij met die foto.
6 november 2016 14:37
De meeste regelmatige ronderenner van Etixx, moet alleen nog wat aan zen tijdrijden werken, maar dat komt wel in orde bij zo'n ploeg.
6 november 2016 14:42
Als dat rijtje renners wat hij noemt de oudere generatie Spanjaarden op moet gaan volgen zie ik het somber in voor ze. Alleen Izagirre en Landa acht ik in staat om de prestaties van Bert, Piti, Purito en Sammy enigzins te evenaren.
6 november 2016 15:59
edit redactie: bedankt, aangepast
6 november 2016 17:18
Dat is wel een mooie doelstelling. Tenminste niet zo'n doelstelling die andere renners van hetzelfde niveau zetten zoals 'gewoon' een top 10.
6 november 2016 20:59
Dit zou onverstandig zijn. Wordt weer zo'n "Als alles mee zit en niemand mij 3 weken ziet kan ik 5e worden renner". Gewoon blijven koersen zoals deze Vuelta, jagen op ritzeges!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.