David De la Cruz verkast naar UAE Emirates

woensdag 2 oktober 2019 om 16:04
David De la Cruz verkast naar UAE Emirates

foto: Cor Vos

UAE Emirates heeft de komst van David De la Cruz aangekondigd. De Spanjaard zag eerder dit jaar een transfer naar Movistar afketsen, maar heeft na twee seizoenen Ineos nu toch een nieuw team gevonden. Hij tekende een tweejarig contract.

“Toen ik de aanbieding van UAE Emirates kreeg en sprak met teammanager Joxean Matxin, was het vanuit sportief oogpunt allemaal helemaal naar mijn zin”, reageert De la Cruz. “Dit project van UAE Emirates om een referentie te worden in de wielersport, is ambitieus en ze hebben degelijke plannen om dit doel te bereiken. De komende twee seizoenen hoop ik bij te dragen aan dit project door op mijn hoogste niveau te presteren.”

Volgens teambaas Matxin beschikt De la Cruz over de juiste ervaring om zijn talent ten volle te benutten en om meteen een betrouwbare kracht te kunnen zijn in de ploeg in de belangrijkste wedstrijden. “Zijn klimtalent in combinatie met zijn kracht in tijdritten, heeft hem ertoe gebracht etappes te winnen in wedstrijden van topniveau en leiderstruien te dragen.” De Spanjaard won tot op heden vijf wedstrijden, waaronder een etappe in de Vuelta a España van 2016.

De la Cruz kon eerder dit seizoen rekenen op verregaande interesse van Movistar, maar die transfer ketste af. De Spanjaard werd het slachtoffer van een ruzie tussen zijn manager Giuseppe Acquadro en Movistar-teambaas Eusebio Unzue. Unzue verweet de invloedrijke Acquadro de overstap van Richard Carapaz van de Spaanse formatie naar Team Ineos. Door het conflict zouden de twee geen zaken meer met elkaar willen doen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.