David Gaudu: “Eindzege wordt lastig met de tijdrit in Genève”
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
vrijdag 3 mei 2019 om 20:51

David Gaudu: “Eindzege wordt lastig met de tijdrit in Genève”

David Gaudu bezorgde Groupama-FDJ het tweede dagsucces op rij in de Ronde van Romandië. Nadat Stefan Küng gisteren een indrukwekkende overwinning boekte door vanuit de vroege vlucht naar de winst te rijden, zegevierde Gaudu vandaag op de lastige aankomst in Romont.

“Ik vroeg Benjamin Thomas vijf minuten voor de voet van de slotklim of hij het aankon. Hij vertelde me: ‘Nee nee, dat kan ik niet.’ Vijfhonderd meter voor de top keek ik om en zei hij: ‘Ik ben er nog!’ Mijn ploegmaats ben ik echt heel erg dankbaar”, zei Gaudu. “Hoe de ronde nu verdergaat? De eindzege wordt lastig met de tijdrit in Genève. Daarom zal ik er zaterdag nog eens voor gaan.”

Ploegleider Yvon Madiot was onder de indruk van de jonge Fransman. “Dit scenario zat in ons hoofd vanmorgen, omdat dit een mooie aankomst was voor hem. Zijn ploegmaats waren allemaal present en beschermden hem goed. Al ruim twintig jaar zet Groupama-FDJ in op jongere renners. We proberen ze steeds volwassener te maken en dat werpt nu zijn vruchten af.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.